Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Porovnání datového toku u HBO HD

včera jsem porovnával datový tok na HBO HD na Skylinku 23,5 st a UPC freesat 0,8 W.na Skylinku 4Mb/s na UPC 7Mb/s.Podotýkám že to bylo měřeno při stejných scénách.Může mi někdo vysvětlit proč to Skylink takto prasí.Zdroj mají oba provideři stejný,berou to z Amosu 4st.W ;P

DM800HD

jindradiv
Registrace: 8/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Porovnání datového toku u HBO HD

protoze to jsou prasata, kterym je technicka kvalita u prrdele. Oni vidi jedine, vejvar.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zdrojem pro skylink není amos ,ale optika z budapešti?

Fanyn
Registrace: 11/2007

Tak tím pro SkyLink (pokud by to bral z optiky, přímo z centrály HBO v HU) hůř!! Takhle by se rozhodně HD "dělat" nemělo!

cha-cha

Ještě před půl rokem tady všichni Skylink opěvovali jaká je to jednička (a naopak freeSATu vesměs spílali) a dneska mu nemůžou přijít na jméno, to je fakt sranda :razz:

Pitomec
Registrace: 9/2011

To, že jsou Skylink prasáci ohledně technické kvality tvrdim už od roku 2010, kdy začali šrtit HD kanál Eurosport. UPC jsem neřešil snad nikdy, ta platforma jde uplně mimo můj svět. ;)

On Air!

Saxon

Já to nepsal primárně tobě, ale tak nějak celkově, protože kdysi když někdo napsal křivý slovo o Skylinku, tak se na něho hned všichni sesypali a dneska je to přesně opačně, tj. běda jak někdo Skylink pochválí :8)

Pitomec

Však já se taky jako potrefená husa necítil... ;)

On Air!

Saxon

Bohužel jsme stále v době, kdy se vše "musí" vysílat dvakrát. Předtím analog/digitál, teď SD/HD, pak zas HD/UHD nebo kdovíco.

Nejdražší prémiové kanály bych v SD zrušil už teď. Kdo má na to si je platit, nemá problém vlastnit HD přijímač, naopak spíše ocení zvýšenou kvalitu.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@pitomec

Když se stav pro většinu změní z nuly na jedničku, musíš vzít v úvahu změnu proměnné.. :8)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

To je pravda, kdo chce v dnešní době HBO, tak sotva kvůli SD a staré vakuovce.

Pitomec

Pouziva se staticke multiplexovani. Prenasi se zde pouze uzitna informace. Takze kdyz si porovname cernou obrazovku s tokem treba 20 Mb/s a 4 Mb/s tak mame stale stejny opticky vysledek. Dale je to o kvalite koderu a hlavne jeho nastaveni. No a tady je ten pes zakopany.

Nastaveni minima a maxima je bohuzel u mnoha kanalu Skylinu zcela neadekvatne. Dale je potreba si uvedomit, ze kodery u HD jsou nastaveny prozatim na nizsi kvalitu z technickych duvodu. Konec koncu to musite pri porovnani videt kolik detailu je na UPC a kolik jich chybi na obrazu Skylinku. To se ale brzy zmeni.

Minimum na HBO HD Skylinku je nyni cce 2,8 Mb/s!! No a to je neobhajitelne. O kvalite HBO SD zde radsi psat nebudu. Vzhledem k tomu, ze jsou to premiove kanaly tak nevim. Jiny problem je jestli je jeste z ceho brat, kolik na tp je v tu danou chvili mista, protoze tp nejsou nafukovaci a tlak na neustale pridavani kanalu je veliky.

koudelka
Registrace: 4/2009

Pricom ale tych 20 Mb/s bez obrazu o moc kvalitnejsie zobrazi plazma. ;) Tu tmu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

"To se ale brzy zmeni" - velmi pravděpodobně ještě k horšímu.
Je to neohájitelné pro člověka, co si nesere do úst.
Pro člověka typu JG to neni problém při přímém dotazu přesměrovat na dotaz ohledně používání HDMI kabelu...

On Air!

Saxon

Protože Skylink už nemá tak dobrou kvalitu programů.Tak jsem se vrátil k UPC Digitál kabel.Dávat 280 kč za HBO HD a ty kostičky fakt nemusím.UPC kabel 15 MB/s to je kvalita.

pavelmo
Registrace: 6/2011

Stálé přidávání programů při stávajících balíčcích je zvrhlost
už dnes mně v HD balíku zajímají 4 ale musím platit 13 dalších
který nemusim.To je jak za komančů k půl kilu telecích jater
ještě musíš vzít kilo vepřovího a hovězího.Opravdu dobrá služba.

jave
Registrace: 10/2010

PRE SKYLINK

Vy sa už spamätajte a navýšte datové toky a nie drančať peniaze za servisný poplatok :fuming: :fuming: :fuming:

jklajban
Registrace: 2/2006

Ten poplatek se ale netýká placených balíků, takže tady nemíchej hrušky s jabkama :lookaround:

Pitomec

ked budeme všetci platit možno bude aj 20bitrejt
inak žiadne kocky tam nevydim ;)

🇸🇰

Jupi

na té minitelevizi 82cm ani nemůžeš ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

já viem čo kupovat :)))

🇸🇰

Jupi

Pitomec

"Ten poplatek se ale netýká placených balíků, takže tady nemíchej hrušky s jabkama".
Nie priamo, ale nepriamo v serióznosti prístupu firmy k zákazníkom. Veď keď platia, tak o to skôr by si zaslúžili primerane kvalitnú službu!

Eman
Registrace: 4/2007

trochu si to popletl a koupil minitor k PC, televize začíná na velikosti 42 placů tedy cca 107cm ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

palců :O :)))

drobeček

jo ale to by bolo moc velké už pre mna to čo mam stačí nebanujem ;)

🇸🇰

Jupi

:razz: Zpátky k tématu, Dat. tok u Skylinku jen hrůza to je prostě fakt, u UPC se mi zdá, že v poslední době ještě vyšší než dřív i když tam byly nějaké problémy (výpadky, zvuk atd.)Zajímalo by mě, jaká je distr. trasa UPC, je stejná jako u Skylinku (opt.) nebo jiná, vysílá se nepochopitelně 1440*1080?
Kvalita HD obrazu je také dána jestli obsah je v nativu nebo ne, když se podíváte na program hbo.cz moc toho v nativu nenajdete a to je možná ještě větší problém než dat. tok.

Dave C
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra