Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

MUX 1 - Buková hora

Proč když naladím tento MUX na 33. kanále na televizi SONY KDL-32W4000 a mám povolenou funkci automatické aktualizace vysílačů se mi "samo" změní naladění stanic u tohoto MUXu na 32. kanál? Co tam vysílají "divného", když z Cukráku na 53. kanále to nedělalo?

tz1000
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: MUX 1 - Buková hora

zakaž aktualizaci.

sirda
Registrace: 11/2006

No to jsem samozřejmě už udělal, ale stálo mě to dost trápení, než jsem přišel na to, co to způsobuje - když jsme přetočili anténu na Bukovou horu, tak jsem si připadal jako blázen, když jeden den to naladím a druhý den je to najednou na jiném kanálu (a samozřejmě to nehraje) a takto to trvalo několik dní, než jsem to odhalil.
Tak by mě zajímalo, s čím tam kdo expoerimentuje...

tz1000

Dokonce jsem začal uvažovat o vedné televizi - mezi 33 a 32 kanále, pokud se to v paměti televize ukládá jako číslo kanálu je rozdíl nejnižšího bitu, takže jsem si říkal, že možná ta fleška, kam se to zapisuje, začíná "zapomínat"

tz1000

Mozna ze chytas obcas signal muxu na 32.kanale z Liberecka.Proto zrejme asi dochazi k preladeni.

HYPER
Registrace: 11/2010

Jinak Mux1 vysila z Jestedu na 43.k

HYPER

Spis ti tam leze signal z vysilace Pardubice Krasne MUX1 32.k vykon 100kW. :)

HYPER

To asi ne, z Kladna jsou Pardubice dost jiným směrem, to by se spíš mělo dít při tom původním nasměrování na Cukrák

tz1000

Krasne

Myslim, ze to Krasne muze byt vysvetleni, i kdyz je to z jineho smeru. Pri automaticke aktualizaci asi TV vyhodnotila k32 jako kvalitnejsi nez k33 a ulozila. Ale kdo vi. Spis bych cekal, ze se to prepise Prahou k53.

ivovi0
Registrace: 11/2008

ono navíc jsem na STA, kde jsou kanálové zesilovače (33., 55., 58. a 64. kanál), takže by se do televize dostalo něco jiného, než na co jsou ty zesilovače je velmi nepravděpodobné, proto mám dojem, že se v tom MUXu musí něco vysílat, co tu televizi přiměje přeladit o kanál vedle (a na Cukráku to nevysílali)

tz1000

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra