Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

nastavení Technistar SIR na Astru 19,2+23,5

Zdravím, na úvod upozorňuji, že jsem v zemi, kde s instalací Technistaru SIR, Skylinku a Univerzálního monobloku Mascom MC M4-S02HD (2 konvertory v 1 + přepínač LNB) na obě Astry mi nikdo neporadí, i když jsem si to myslel. Jedná se o kanárské ostrovy a LNB na 2 Astry tady vidí snad poprvé. A já jsem laik, i když učenlivý. Uvítám každou rozumnou radu, protože tady umí naladit jen Astru 19,2.

Takže co mám :

1. Technisat Technistar SIR pro HD příjem
2. MASCOM MC M4-S02HD, 0,2 dB , Monoblok 4,3° UNI Single( 23,5E+19,2E)
3. parabolu 100
4. kartu Skylink

Na první problém jsem narazil, přes studium všech možných návodů, při instalaci LNB na talíř (do objímky 19ku nebo 23ku??) a následného nastavení DiSEqCu, tedy kterou družici nastavit v mém Technistaru na kterou pozici. Mám tam 4 možnosti A/A, B/A, A/B a B/B, značené současně jako 1,2,3 a 4. To je moje první otázka.

Od řešení tohoto, tedy jak jsem pochopil, na kterou družici budu šilhat a která bude hlavní, závisí zřejmě vše další. Když do objímky upevním 23ku, ani za boha nenaladím slušnou kvalitu ani na jedné z družic. Když upevním 19ku, naladím hned astru 19,2 v maximální síle a kvalitě, ale s 23kou je to špatné (DiSEqC Astra 19,2 na pozici č. 3 tedy A/B, Astra 23,5 na pozici A/A tedy č. 1 )

V principu bych oželil i tu astru 19ku a německé ertéel a podobné, jde mi především o astru 23,5. Mám si koupit nový LNB konvertor jen na jednu družici? Nebo dělám chybu v nastavení DiSEqCu?

Snad jsem to nenapsal moc zmateně, díky za každou rozumnou radu.

pavlásek
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: nastavení Technistar SIR na Astru 19,2+23,...

Začal bych třeba tady:
http://www.mascom.cz/sat/_Poradna/SD_11xx/Montaz%20monoblocku%20200912.pdf
i když já bych ten monoblok uchytil zrovna naopak, každopádně u mascomu musí být diseqc každopádně AA Astra 19,2, B/A Astra 23,5...

dvb.cz
Registrace: 1/2006

No monoblocky su vacsinou pre 80 cm paraboly (byva to aj na skatuli napisane), neskusal som na 100cm. Pokial by si sa uspokojil len s jednou druzicou (teda 23,5E), nevidim dovod kupovat LNB. V podstate je aj jedno, za ktory krk chytis monoblock. Len musis diseqc zodpovedajuci danemu krku nastavit pri Astre 23,5E v prijimaci. A potom najst sinal.
Alebo potom 2xLNB, 1x Diseqc prepinac 2/1 a nejaky multifokus.
Este otazka je, v ktorom zvazku sa siri signal Skylinku?
https://www.parabola.cz/satelit/astra-3b/
ak europsky zvazok, tak sa trapis zbytocne.

Tomic
Registrace: 1/2011

technistar a dvě Astry

2 dvb.cz : díky za odkaz, jel jsem podle všech možných návodů co jsou i tady a kde se radí, že se má chytit krk 23ky. Ten Mascom mě pekvapil. Zkusím monoblok podle Mascomu. Díky za radu diseqcku hned zítra to zkusím.

Tomic : díky. Píšeš, ...Len musis diseqc zodpovedajuci danemu krku nastavit pri Astre 23,5E v prijimaci... takže když chytnu monoblog za krk 23ky, tak jak to zadat do diseqcu? Jak píše dvb.cz? Poraď, díkec.

Jinak k beamu, všude se uvádí, že Skylink jede panevropu.

První vlaštovka : na 19ce už mám český eurosport :-)

pavlásek

Pavlásku zdravím. Nastavení z pohledu stojíš za parabolou : 1. monoblock upni za pravé hrdlo LNB do uchycovače na ráhnu paraboly a je v nastavení DisegC B/A na Astru 23,5°E - je to výhodnější. 2. Levé LNB monoblocku je na volno na levo od ráhna je na Astru 19,2°E a sklop ho cca 0,5 cm níž - skew - nastavení DisegC A/A. Tak u Technisata. Že to je 100 cm parabola, nic se neděje - chodit to musí. A napiš jak to chodí. R^

CES
Registrace: 4/2007

Co ti asi na tech Kanarech nepujde je tp.12525/V 27500 DVB-S s programy Ceske televize.Ty vysilaji v stredoevropskem svazku.Ostatni TP jsou v panevropskem svazku,tudiz by mely byt zachytitelne na 100cm parabolu.Podle mapy pokryti by mela stacit parabola kolem 90cm.Pro monoblock Mascom nastav diseqc na Astra1 19.2E AA a na Astru3 23.5E BB.Vetsinou je to jiz takto prednastavene pri prvni instalaci prijimace od vyrobce.Pokud budes stat za parabolou,tak uchyt do objimky pravou cast krku LNB monoblocku,ktera bude prijimat signal z Astry 23,5E a leva cast bude silhat a na ni bude dopadat signal z Astry1 19.2E.

HYPER
Registrace: 11/2010

CES,byl si rychlejsi nez ja. :)

HYPER

Z pohladu za parabolou chyt monoblock za pravy krk, to znamena, ze 23,5E bude priamo a 19,2E šilhať. (Tak ako pisal dvb.cz, opacne ako je to v tom pdf). Nastavenie diseqc tiez tak, ako pise dvb.cz. Astra 19,2E daj diseqc 1 (AA) a Astra 23,5E daj diseqc 2 (BA (alebo AB?)).

Tomic
Registrace: 1/2011

Oprava:Astra3 23.5E diseqc AB. :)

HYPER

málem jsem spadnul, ale je to!!!

Předem všem moc a moc za všechny rady, velice mile mě to překvapilo, my krajánci máme vždycky hned slzy na krajíčku :-)))

Ale k věci : než jste stačili všechno napsat, přemluvil jsem se, vlezl ještě na balkon (máme tady o hodinu méně), přendal si tam televizi s aparátem a šel na to.

Postup byl následující :

1. zapojil jsem monoblog podle návodu Mascomu co mi napsal dvb.cz http://www.mascom.cz/sat/_Poradna/SD_11xx/Montaz%20monoblocku%20200912.pdf a udělal to přesně tak jak řekl výrobce

2. tady http://www.dishpointer.com/ jsem si zjistil ještě jednou všechny potřebné údaje

3. na DiSEqCu jsem nastavil AA Astra 19,2, B/A Astra 23,5 (díky dvb.cz i ostatní!!)

4. nastavil zhruba a pak dojemna parabolu a našel Astru 19,2 v signálu 99% a kvalitě skoro 9 dcb, 23ka sice jen 82% signál, ale dal jsem na německéh výrobce přijímače a ignoroval to

5. dal jsem ruční ladění podle satelitu, tedy Astra 23.5 a naskákalo mi to tam během 3 minut úplně všechno.

Tedy ještě jsem nenašel primu family, ale vše ostatní jede jako víno včetně HD a já si už užívám Kosti druhou řadu na Jojce v HD :-)

Takže nakonec kousek domova na kanárech :-)

Díky všem ještě jednou za pomoc a rady!

pavlásek

a ještě něco málo ...

Hyper : ČT1 v HD ve výborné kvalitě:-)

pavlásek

Jestli myslis tu Primu Family v SD verzi,tak to je ten kmitocet,ktery jsem psal.Pokud ti prijimac nenasel stanice Noe TV,CT1,CT2,CT4,CT24,tak je to jasne.Dulezite je,ze jde aspon Prima Family HD,CT1 HD a CT4 HD.CT1 HD bude docasne program CT2 HD behem LOH.

HYPER

RE: a ještě něco málo ...

No a pokud se ti zítra bude chtít, tak ten monoblok chyť přesně za ten druhej vlnovod a pohni parabolou doleva a znovu dolaď, měl by se ti zlepšit signál na 23,5 hlavně ale nechej nastavení diseqc v přijímači tak jak je. Ten TP 12525 bude taky snad brzo z A3B, tak ti to pak půjde taky...

dvb.cz
Registrace: 1/2006

Dvb.cz ten TP 12525/V je uz davno v provozu z Astry 3B,ale svazek je stredoevropsky.Sice se zlepsilo v nekterych castech Evropy pokryti,ale intenzita signalu na prijem na Kanarskych ostrovech je prakticky nulova z tohoto svazku.

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra