Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

názvy filmů (asi hloupá otázka)

Nakouknul jsem do TV programu a uviděl fotku z filmu, který si pamatuju pod názvem Modrý hrom (Blue Thunder). Tentokrát je ale pojmenován jako Létající oko. Jak je to tedy s pojmenováváním filmů? To si každá TV stanice může pojmenovat film podle svého uvážení? :((

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Létající oko

No ja pod tímto názvom poznám tiež jeden starší film o špeci Helikoptére hrá vnom Roj Schnider. :)))
Takže neviem, no musel by som vidieť tu fotku.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

názvy filmů (asi hloupá otázka)

Tento film jsem také už viděl v tv-a pod stejným názvem-tedy "Létající oko". Tehdy mě dost překvapilo,že se jedná o zcela jiný film než jsem očekával: totiž někdy v r.1984 jsem dodělával VŠ na univerzitě v Drážďanech,šli jsme do kina a tam dávali "Fliegende Auge"-americký film o chystaných teroristických akcích na blížící se olympiádě (tehdy tuším v L.A.).A i název a angličtině byl "Létající oko". Tak si pak vyberte :lookaround:

velbloud
Registrace: 6/2012

RE: názvy filmů (asi hloupá otázka)

http://www.csfd.cz/film/367-letajici-oko/ R^

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

PISTOK153

to je přesně ten film.

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo

Nazev filmu pro lokalni trhy vzdy urcuje distributor. Zalezi taky na hodne okolnostech, vymysli se hlavne takovy nazev, ktery bude mistnimu divakovi srozumitelny a hlavne musi marketingove zaujmout a pritahnout divaka do kin. Ve finale se muze totalne lisit od puvodniho nazvu. Typickym prikladem jsou filmy ze serie "Die Hard" s mistnim distribucnim nazvem "Smrtonosna past". Tech prikladu je spousta. Z posledni doby je treba nejvetsim prusvihem mistni preklad filmu Inception (2010). Jelikoz distributor prekladal a vyrabel napr. filmove plakaty jeste predtim nez vedel o cem je, pouzil slovnikovy preklad "Pocatek". Pozdeji, kdy se film dostal do kin vsichni zjistili, ze v kontextu deje ten preklad nedava zadnej smysl, ale mel by se spis prekladat jako "Vnuknutí".

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

Presne tak,marketing dodrbe vsetko. Viete co je myslene vo filme olovena vesta tymto nazvom ? Urcite ziadna cast oblecenia....ale marketing zabral.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Díky všem

za vysvětlení. Ten film jsem viděl někdy začátkem 90tých let a tak mě zmátlo to, že se po několika letech jmenuje jinak. Ještě že lidé z marketingu nedávají svoje (nové) názvy i československým filmům. :laughing:

Pikollo

Čeští distributoři si jenom trošku vylepšují názvy. Např.: Orig. Nikita - u nás Brutální Nikita, orig. Speed - u nás Nebezpečná rychlost, atd.atd. Největší mazáci jsou v tomhle Němci.

thomsoniv1
Registrace: 7/2007

@thomsoniv: no nevim nevim, muzu sem hodit jeden priklad za vsechny kdy presne dle navodu jednoho diskutera by sluselo toho kdo vymyslel ceskej distribucni nazev povesit za koule do pruvanu
http://www.csfd.cz/film/19127-malery-pana-sikuly/ wtf ? :D

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

Citace z csfd. "Distribuce v našich luzích a hájích má dva názvy proto, že přihlédla vedle amerického originálu i k německému jménu - naši západní sousedi uvedli snímek do kin právě pod názvem Das fiegende Auge (Létající oko). (Robbi)"

Jira
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra