![]() |
|
PVR a kapacita diskuNapadlo mne využít na chatě CompactFlash paměťovou kartu 4GB, kterou mám nevyužitou z již odloženého foťáku, ve spojení s USB čtečkou. Proto jsem dnes zkusil jak HD PVR nahrávání "žere" kapacitu USB disku.Naprogramoval jsem hodinovou nahrávku z ČT HD. Za 45 minut byla karta 4GB plná a nahrávání se ukončilo. Z toho mi vyplynulo, že pro PVR je použitelný USB Falsh disk minimálně 16 GB (cca 7 hodin záznamu HD) nebo lépe 32 GB (cca 14 hodin záznamu). Z testu mi vyšel závěr, že nadále zůstanu u starého IDE HDD 80 GB s adaptérem pro USB, který jsem až dosud pro PVR používal. HDD je s velkou rezervou dostatečně rychlý a má kapacitu až 36 hodin HD záznamu. Rychlost zejména levných Flash disků je na hranici nebo možná pod hranici použitelnosti pro PVR. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuto je dotaz, konštatovanie, informácia?HD film 1,5hod so slušným dátovým tokom má 15GB, bežne 9÷10GB (Nova, HBO) Tvoj 80GB disk je "tudíž" tak na 12 hodin a nie 36. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuje lepsi vymenit lekare nebo prasky ?ono uz jen to pouziti jakesi CF karty v jakemsi CF adapteru v nejakem prijimaci a informovani o tom je projevem jisteho .... . mam tady ctecku CF karet, mam tu i CF kartu, jede to 30MB/s. CF neni pro lamy. pro maximalni vykon tohoto retezce je potreba pouzit adekvatni komponenty. nevim jak bych jakysi HDD toho dotycneho experta narval do CF slotu zrcadlovky od canonu. podle me zakladateli tematu uslo, k cemu to je urceny, coz vyjadruje to, co sem napsal jiz na zacatku. zakladatel tematu je mimon Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuNápodobně. |
Standa3
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuDagy, to HBO si myslel zo Skylinku, alebo UPC ?Lebo ak zo SL, tak si trosku vedla :))) tam je tak slaby datovy tok, ze film nema ani 5GB.... :zombie: Z novy HD sa 2hod film dostane tak na 6-8GB a z CT HD je okolo 10GB. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
hornetnazdar, som dnes mimo bydlisko tak sa nemôžem pozrieť ale 5GB si zase trochu podcenil :8) |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuDagy, mozes si byt isty na sto pro :)) HBO HD zo SL je fakt velmi, velmi slabe...dam ti presny priklad:Suboj Titanov ma len 4,6GB a presne ta ista minutaz teraz nedavno z Novy HD ma 6,5GB :))) |
HornetF18
![]() |
|
jasněskylink čtHD 1:07 5457Mb,primaUHd 1:15 2561Mb,novaHD 2:58 8863Mb,freesat HBO HD 2:00 7071Mb R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskupierr, no to tak zodpoveda tomu, co som pisal ;)freesat nemam, ale podla dostupnych info je o dost lepsi na HBO HD ako SL a presne je to tak 2:00 7071Mb pises ty, to je SL na 4:00 hod :))) |
HornetF18
![]() |
|
mám obojepokud nahrávám z HBO HD,točím na 1W,tak jednou za 3 měsíce,jinak čumím na 23.5 R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
někde se psaloo cukání v obraze nebo tak nějak,nic jsem nezaregistroval R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuJa mam v mobile 16 GB a musim menit za 32,lebo je to pre mna malo a niekto by to chcel na pvr?Nestacila by nahodou disketa? |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 662 |
![]() |
|
Možnáby nebylo od věci upřesnit ten nebo ty přístroje UPC HBO HD ready. ;) Zas tak moc jich asi nebude co zkousnou ty mžikové rozpady obrazu tak minimálně 20-30 krát během jednoho filmu. Rv |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 461 |
![]() |
|
hobožádný redy nemám,neměl jsem a mít nikdy nebudu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Takžekterý to je? ;) |
hobo
![]() |
|
to tadyvšichni vědí,pro bezkonkurenční kvalitu obrazu mezi konkurencí linuxů mám stále už přes dva roky medialink black panther,právě koukám na Viktora s Pierre Richardem co jsem nahrával včera ráno z 1W HBO HD,asi hodinu nic,ale od počítače,tak to zas tak do detailu nesleduji,možná to zlobí,nevím komu,nevím na čem,já ty 4 filmy za rok z 1W neřeším R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Poptávámse jenom abych věděl který to umí.HD BOX 9105+ to taky není. ;) Ten jsem zkusil. |
hobo
![]() |
|
neber tona 100%,koukám na to jednou za minutu,ale žádný sekanec obrazu jsem netrefil,zvuk taky ne R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuminimálně 20-30 krát během jednoho filmu,to bych asi nepřehlédl R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
to standa3Nic si z toho nedělej, to už je tady takový pěkný zvyk rychle někoho s(nevhodné slovo) za to, co napsal /nic ve zlým Bublajsi/. Pro mne Tvůj příspěvek vždy zajímavější než .../každý at si dosadí sám, já mám rád ty od Peterka Humaxe/. Copak nemůžeme být k sobě trochu víc tolerantní? Nemusím vždy reagovat, když se mi něco nelíbí...Hezký den všemDm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuSpolahni sa na disk, je to spolahlivejsie. R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Nějak jsem nepochopil...4GB byly za 3/4hod. plné, ale 8GB by mylo vydržet 7hod.? Asi jsem ve škole něco nepobral!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Oprava výpočtuDíky Eniku za přepočítání, asi jsem měl 3 promile když jsem uvedl své počty. Oprava je zde:4 GB na 45 minut=0,75hod.= 0,1875 hod (cca 11 minut) na 1GB Takže z mého orientačního měření mi plyne tato přibližná doba HD záznamu 4GB na cca 0,75 hod 8GB na cca 1,50 hod 16GB na cca 3,00 hod 32GB na cca 6,00 hod Nový přepočet jen potvrzuje to co jsem již uvedl, že pro záznam HD přes PVR je USB Flash disk 16GB téměř nepoužitelný. Minimálně je potřeba použít 64 GB Flash a to ještě co nejrychlejší (a také dražší), aby bylo možno současně zaznamenávat a přehrávat. Takže pro záznam HD přes PVR asi jediné rozumné řešení je HDD USB, i když zde je naopak i minimální dnes dostupná kapacita 2,5" disku 320GB téměř nadbytečná. Cenově jsou však nejmenší HDD (např.320GB srovnatelné) s Flash 64GB. Pro Bublajs: Nikde jsem nepsal jako "dotyčný expert", že chci svůj IDE HDD 80 BG s adaptérem na USB "narvat do CF slotu zrcadlovky od canonu". Pro záznam přes PVR však bohatě dostačuje. |
Standa3
![]() |
|
PVR a kapacita diskuStanda to zkrátka vyzkoušel a podělil se o zkušenosti, což je OK. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: PVR a kapacita diskuStaci kalkulacka do ruky,zobrazit bitrate u kanalu a môzes spocitat priblizne(+-10%) velkost dat dajme tomu za dve hodiny. Nezabudnut bitrate audio a bity previest na bajty. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 662 |
![]() |
|
![]() |