Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Bezdrátové propojení PC a TV

Dobrý den, potřeboval bych propojit PC ( Windows XP - má volné USB ) bezdrátově k TV Samsung UE 32D 5500 ( má HDMI ). TV od PC je v druhé místnosti za rohem, přímá vzdálenost přes cihlovou zeď je asi 10m.

Slyšel jsem o adaptéru PUSH2 TV HD snad model Netgear PTVU 1000 nebo PTV 2000. Model PTV 2000 prý spolupracuje pouze s počítači vybavenými funkcí INTEL WIDI, což nevím zda můj počítač umí.

Co mi doporučujete, abych mohl prohlížet z PC fotky na TV nebo videa z internetu na TV. Super rozlišení na TV nepotřebuji, jsem běžný uživatel. Děkuji za případnou radu.

Míša503
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

Podle popisu

ten Samšung má DLNA tak by to neměl být problém. Stačí koupit patřičný usb WiFi stick. Samsung si dělá svoje, ale je to darda.(WIS09). Já mán LE 550 a šel mi na tom nějaký TPlink, nebo Tenda????. Ale jestli to máš 10 m a přes zeď, tak na wiwi asi zapomeň. Ani tem PUSH TV ti nepůjde, ten má dosah jen 6m.
Řešení je Homeplug nebo síťová kabel.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Jaký Homeplug ?

Dobrý den, zajímalo by mě jaký koupit tedy nejlépe Homeplug a jak jej zapojit aby byl spojen PC a TV bezdrátově ?

Míša503
Registrace: 7/2012

Bezdrátové propojení PC a TV

možné riešenie je aj cez TP-LINK, napr. typ TL-PA411. Podmienkou je aby obe zariadenia boli napájané z tej istej fázy.

huvo
Registrace: 2/2004

Homeplug

není bezdrátové, ale jsou to takový krabičky do zásuvky, připojené kabelem. Síť je pak po domě rozvedena po zásuvkách 220V. Čistě bezdrátově to asi nepůjde.
Druhé řešení je připojit TV do n routeru síťovým káblem a router dát někam mezi TV a PC. Ale je to stejně zase kábel. Nejjednodušší je natáhnout kábel pod kobercem rovnou a je to. Ona totiž ani wifi N nezaručí bezproblémový přenos v HD.

jerry00

RE: Bezdrátové propojení PC a TV

Nestaci nejaky wifi router 10m cez jednu stenu musi fungovat. Myslim v najhorsom pripade niekde v strede.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Možná by

to mohl nějaký router s technologií MIMO rovnou zvládnout ale zasírat si domov silným fiwi zářením asi nebude to pravé ořechové, zvláště pak, když jsou děti.

jerry00

Suhlas wifi nie je vsetko, tak ako mobil. Aj jedno aj druhe vyzaruje, nech tvrdi kto che co chce.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Chtěl bych pořešit podobný problém /třeba jen kabelem/ ale N.B. ve spojení s klasickou CRT TV je to možné ?

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

Používám na propojení jedině kabel.Žádné záření doma nechci. Mobil úplně stačí.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

To DVB:

Analog a digitál spolu moc dohromady nejdou. Z PC na CRT se audio/video dá dostat pomocí A/V převodníků. Takže v tvém případě asi nějaký USB typ (když z noťasu). Ale nebude to nic levného. a navíc to asi bude jen VGA rozlišení. Normálně se dá koupit obyč. bezdrátový AV přenašeč za 700kč, ale ten asi nepřipojíš k noťasu. Ty mají in/out cinche a scarty.

jerry00

T DVB:

Možná by to šlo i tímhle:
xxxxxxxxxxxxxx ale ta cena, to už je skoro na nějakou LCD TV v akci :)))

*zeditovany link a jeho autora odmena neminie.

Text zeditoval moderátor Warder. Datum editace: 19.03.2013, 14:01.27

jerry00

Používám Gigabyte SkyVision WS100

tvman
Registrace: 10/2008

no přece Widi intel (wireless display)