![]() |
|
Motor na satelitAhoj všichni dobří rádci,chci se zeptat jestli někdo má zkušenost s motorem na satelitní parabolu 85cm. značky Amiko 3800 rok výroby 2006 ? Zajímalo by mě zda je dostačující a dobře se dá namontovat a naladit spolehlivě programy a nebo je lepší montáž paraboly 100cm? Díky všem. :) |
dáša
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 11 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
No co a jak - Dášo.Latitude je 49,5° na přasce u motoru, pro Kuřim - Brno je "0" bod 16°E, azimut 180°, elevace paraboly 33,56° a v satu v menu potvdíš pohyblivá parabola v USALS - zadáš 16,6°E / 49,20N. Na motoru si levým tlačítkem srounáš tu trubu na "0" bod dle stupnice, srouná se ráhno na parabole do osy s motorem na 16°E - to i zvolíš na satu a dle badgrafu na 16°E namíříš a utáhneš všechny šrouby a matice + dáš automat vyhledávání stanic najedou a máš seřízeno. Chceš 23,5°E - zadáš satu a zas dáš automat vyhledávání,.... atd.. Já mám do 30 minut montáž hotovou. R^ :) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Chtěl jsem říci, žekonsumentovi stačí multifokus. Pro sledování programů je to rychlejší řešení, není třeba čekat, až motor dojede. Vyberu si, co na obloze chci a napevno to zorganizuju.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostA jak dáš na 100 cm parabolu s focusem, nebo na plachetnici dohromady např.: 11W a 42E. ?? :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
@reakcia k vyšším príspevkomNedohadujme sa nad hlúposťami,ktoré nevedú k ničomu,ale sa snažme byť nápomocní tým,ktorí sa slušne pýtajú,či už sú nováčkovia,alebo skúsení.Diskusiu a fórum si robia sami diskutujúci a nie admín.Ten len sleduje,či tu nie su hádky,nadávky,či iné výlevy,nesúvisiace s témou,ktorá je zadaná.Tak dúfam,že to každý chápe a môžme pokračovať v nastolenej téme. Octagon 8008 mini
Karty SKY DE, Skylink
Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W
|
Mego
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 956 |
![]() |
|
to megoA to je to, o co tady jde. Vlado chce pomoct a že uvádí vždy AB forum, to už taky vysvětlil, tak o co tady jde? Netahejte jsem pořád ty pravidla, nejsme v Anglii... :) |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: Motor na satelitJá jsem také toho názoru, že koupit motor na parabolu je stejné, jako koupit motor na model letadla. Majitele to motorické lovení stanic z mnoha satelitů musí bavit stejně, jako modeláře baví lítat z modelem letadla. Je to koníček. Nic nevyčítám motorářům na satelit ani modelářům.Jen si myslím, že z více jak 2000 sledovatelných stanic nemůže být žádný užitek pro sledování, ale jen uspokojení, že jsem je naladil. Stejně jako modelář si do svého modelu nesedne, ale je spokojený a šťastný, že to lítá. Mimochodem také jsem modelařil a uspokojovalo mne to. Tak mne za můj názor nekamenujte a kupte si to, co vás uspokojí a baví. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
tak se mi jevíže si tu mnoho panáčků léči komplexjak adminů tak ...holů ! :lookaround: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Standa3Jde o něco jiného, když chceš sledovat např.: El-clasico BAR : RM a nechceš platit Skylinku, tak to na orbitě někde v FTA najdeš + (jde i v share) a "O TOM TO JE" !!! :) R^ |
CES
![]() |
|
tonekCopak - usiluješ zaz o ovoce. Radši poraď k tématu a nemlať zde prázdnou slámu na """smetaně""" v L. !! :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
2:CESpřeji ti přehled i v jiném oboru než drby ale sSmetanu můžu!a ovoce také! :8) :O R^ |
tonek
![]() |
|
zásadní otázka !koukáš s tím svým svojím společně zajímavé seriály neboste spolu déle než dva měsíce ??? :laughing: |
tonek
![]() |
|
Odpověď pro CESTorodiální parabola má rozsah 46 stupňů. 42E je silná družice. Torodiální parabolou pokryješ rozsah 42 až 4W. Na 11W nic rozumného nehraje. Když už to mermomocí musíš mít, pak druhá parabola. Přiznejme si, kolik konkrétních stanic skutečně sledujeme tak, aby jeden pořad (min. 30 minut)byl sledován od začátku do konce? Seznam takových stanic by byl dost stručný, výrazně stručnější než jsou dostupné stanice. Motor je opravdu pomalý. Sleduji hudební stanice. Moje oblíbená stanice zrovna má špatný výběr skladeb. Přepnu na další stanici bez ohledu na vzdálenost družice a jsem tam hned.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostKolego to máš pravdu s tím natáčením,ale na všem se moucha najde. R^ |
CES
![]() |
|
samorostJa tiez obcas sledujem hudobne stanice a niekedy som mal rad A One na 75e. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 607 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |