Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Závada přijimače Arion AF-5230VHD

Kamoš si mě zavolal,že mu vynechávají programy na třech sat.přijimačích 2x Mascom,1x Arion.Na střeše jsem zjistil,že kabel od Arionu je ale totáně v ... asi po 20ti centimetrech popraskaný a bez obalu vrchní izolace.Odpojil jsem kabel a Mascomy začaly fungovat normálně.Vyměnili jsme kabel,zapli Arion ten naběhl ale bagrafy 0 jen SD program Nova sem tam naskočil jinak nic.Po zapnutí přestaly fungovat Mascomy a byla hláška,že hledají signál.Kabel je v pořádku,náhradní přijimač místo Arionu funguje.Asi tím špatným kabelem něco odešlo,na výstupu pro LNB je napětí něco přes 12 a 19 voltů.V manualu píší,že je v napájecím zdroji zvláštní vnitřní pojistka.Ale zdroj je asi slepen tak nevim jak se tam dostat.Ví někdo takle od stolu jestli je to na opravu nebo rovnou koupit novej sat.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Závada přijimače Arion AF-5230VHD

Jsem to nějak špatně změřil,na tom výstupu LNB je stále jen 11 voltů

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

tak potom

nepřepne polarizaci,opravit šroty,nebo z nich udělat šrot R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra