Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozdvojka hdmi

Prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s rozdvojkou hdmi? Mě jde o to, že mám objednaný příjmač od Digi (neříkejte hned že je je to krám :) )a ten jak jsem už viděl má pouze jeden výstup a já bych obraz potřeboval pustit jak do tv tak i do projektoru. Tak jestli to jde rozdvojit a nebo musím použít pro projektor komponentní kabely? Děkuji za reakce.

jexxx
Registrace: 11/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Rozdvojka hdmi

Hoďte do googlu HDMI rozbočovač. Je jich spousta.

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

Tak jsem to nemyslel. Já jsem samozřejmě už tu rozdvojku viděl. Abych tady nedělal reklamu, tak dejme tomu že v tom obchodě kde je ta mrcha zelená ji nabízí cca za 150 Kč, ale mě jde o to jestli s tím má někdo zkušenosti a popř. jestli nevadí když na tom výstupu hdmi půjde součastně tv i projektor právě přes tu rozvojku.

jexxx

To je sběrnice, po které běží data a signalizace. Jde o to, jestli tam je aktivní prvek, který logicky oddělí obě větve. Další otázka je HDCP - tedy ochrana obsahu. Nevím, jestli ti DigiTV řeší...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Před pár lety se to řešilo na jiném fóru. Dokonce i ALZY prodávala HDMI rozdvojky v ceně okolo 150 Kč, ale nikomu nefungovaly. Takže se raději zaměř jen na kvalitní HDMI rozbočovače (splittery), ty asi nebudou za 150 Kč. Já ho zatím nezkoušel (nepotřeboval).

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

no já mám

asi za 250kč ,už si nepamatuji asi 3 roky,jedou na to dvě TV jedna u toho,druhá přes 10m hdmi,žádný problém R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

a řešilo se to

i tady,zkus vyhledat,ale není co řešit,mě to chodí OK,ze začátku se mě někdy stalo,že musely být zapnuté obě tv současně,jinak na jedné bylo rušení,nevím proč ,ale asi rok jsem žádný problém nezaznamenal,je to hračka,ale chodí to R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE: pierrepetr

Díky za info! Přesně tak nějak jsem to myslel, jestli s tím má někdo zkušenosti. Já jsem se samozřejmě díval cca 10.stran zpět jestli to tu někdo neřešil abych nezakládal nový vlákno, ale nic jsem pořádně nenašel. Sice podle názvu vypadá vlákno hned podemnou, ale nebylo to co jsem hledal. Spliter by byl asi lepší to uznávám, ale cca 1.000Kč za něj tedy (zatím) nehodlám utrácet a tak mě zajímal levnější způsob. Tak si ho zkusím někde pořídit a vyzkouším ho. Ta cena je dobrá a když to nepůjde, tak se zase nic moc nestane. Jinak díky.

jexxx

jexxx

to vlákno bude někde před rokem min.,já jsem to kupoval přesně jak píšeš,když to nepůjde tak to vrátím,nebo vyhodím,domluvil jsem se na prodejně bohemia,říkali,kdyžtak to přineste a nechal jsem si to,až kupodivu chodí to OK R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pokud máte objednaný přístroj SD Digi tv HUMAX HYUNDAI tak tam HDMI není . U novým HD settopboxem Kaon Media přístrojů nevím .

standa111
Registrace: 11/2009

standa111

Ne teď od nich používám dva Humaxe (SD), ale objednal jsem si v sobotu dopoledne u nich "nový" příjmače a byl jsem operátorem ujištěný že se jedná o Kaon Media. A ten předpokládám že má výstup v HDMI tak i komponentní Y Pb Pr video výstup i když jsem příjmač neviděl a ani jsem to zde neuváděl, protože jsem to bral za automatickou věc.

A když už je o tom řeč, je obraz z těchto výstupu totožný (co se kvality týče)nebo je nějaký výstup méně kvalitní? Nemám s tímto žádný zkušenosti :(( Díky

jexxx

to neřeš

pokud sis objednal na HD programy,tak je jisté,že bude výstup Hdmi R^ :laughing: R^

pierrepetr

Rozbočovač zinčů

je možné rozbočit do dvou tv sd formátu?

korkoran
Registrace: 10/2006

korkoran

třeba do padesáti,jak už je jiná věc R^ :laughing: R^

pierrepetr

třeba tady

http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro-autohifi-1/Cinch-a-jack-konektory/CINCH-rozdvojka R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Já si to myslím taky jinak by to přece nemělo smysl. Nebo se jedině dívat na HD stanice přes scart (taky jsem to už viděl) a dotyčný byl strašně spokojený že má krasný obraz a platil si ke všemu balík. Tak tady jsem mu snad poradil a vyvedl z omylu, ale pořád nevím jak je to s tím výstupem Y Pb Pr. Není náhodou kvalitnější?

jexxx

jexxx

není to kvalitnější,je to lepší ,než scart,ale jedině HDMI R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Aha díky za vysvětlení. Hned je člověk o něco chytřejší. Tak ještě jednou děkuji a dobrou noc.

jexxx

Re.:

Nerieš to rozdvojkou, vzhľadom na ten projektor predpokladám, že zvuk riešiš AV receiverom, kúp si taký s 2 HDMI výstupmi, fungujú aj paralelne.

nikino
Registrace: 1/2009

nikino

dej odkaz za 150kč/6éček R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra