Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Odchází LNB ?

Ahoj osvětlil by mi prosím někdo problém? Mám už nějakej rok inverto black twin. K tomu DM500HD a SG2100. Před cca třema týdny mi z ničeho nič začaly kostičkovat např. Nova HD a Prima HD na 23,5E. Říkal jsem si jestli se mi nehla parabola, tak jsem s ní trošku zahejbal a programy začaly chodit. Pak jsem ale zjistil, že pro změnu nejdou zas některý programy na 13E, případně 28E. Tak mě napadlo, jak tu kdysi někdo psal, že může začít odcházet LNB některá polarizace. Kouknul jsem na to a opravdu programy který nejdou jsou horizontální. Jenže ty co původně nešly na 23,5E jsou taky horizontální a další co jsem zkoušel na 19E a jdou, jsou taky horizontální. Takže nechápu, proč na některý družici to jde a na některý ne. A některý navíc ještě někdy jdou a někdy ne. Je tam ještě nějakej jinej parametr co může dělat LNB problém? Dá se s tím něco dělat nebo LNB vyhodit? A zpětně si teď uvědomuju, že už nějakej měsíc se mi zdálo, že obecně šla kvalita signálu tak o 10-15% níž. Díky za radu.

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Odchází LNB ?

Pokud budeš mít problém i na druhém přijímači Technisat, tak bych od paraboly k přijímači rozmotal na 1 den zkoušek po zemi 100m klubo nového koaxu s novými F-konektory a zkoušel znovu, abych vyloučil vadu koaxiálu.
Pokud by se závada opět objevila, řeš seřízení paraboly - výměna LNB.
Začít můžeš čímkoliv chceš.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Mne už tiež raz odišiel, signál nabehol až po pár minútach a zdá sa mi, že to robilo len pri jednej polarizácii.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

vyzkoušel bych druhé LNB a sat přijímač a běhenm půl hodiny mám jasno a ne jen měsíc diskutovat za chvilku je zima

Vu+Uno 4 K Se

Laik
Registrace: 5/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra