Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problém se třemi kmitočty Skylinku

Zdravím, prosím dokázal by někdo poradit, kde by mohl být problém ? Mám Tv se zabudovaným sat. tunerem. Žádný problém jsem nikdy neměl, až dnes. Cca ve 14 hod. mi přestaly fungovat tři kmitočky skylinku ( 11797, 11836 a 11895 ) všechny ostatní fungují normálně. Tyto kmitočky nemají žádný signál. Zkusil jsem všechno možné ( resetoval do továrka, znovu nahrál sw, kmitočky ručně odebral a znovu zadal nově, ale signál stále o%. Záhada ? :((

jliv
Registrace: 9/2008
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém se třemi kmitočty Skylinku

Crescenzio: To mu správce STA pěkně poděkuje, když se v tom začne vrtat :)))

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Mám TV Sony se zabudovaným tunerem a včera se mi to stalo to stejné, 3 kmitočty nemají žádný signál

roben
Registrace: 2/2011

Něco se s těmito kmitočty opravdu stalo

Museli s tím něco dělat. U mne se jedná sice pouze o komtočet 11797, ale na dvou zařízeních jedné TV a jednom SAT přijímači mám tento kmitočet asi dva dny bez signálu. Nepomohlo přeladění, ani reset. Na druhém sat přijímači jde ale vše normálně a na stejný LNB. Poraďte.

klara
Registrace: 10/2012

Na družici sedí skřítek a vypíná jednotlivé TP :razz:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Pánové co vám nejedou dané kmitočty,zkoušeli jste si nastavit asi o 3-5 MHz víšší nebo nišší kmitočet a znovu naladit.

kockopes
Registrace: 5/2012

kockopes

Ano to mě také napadlo, ale ani tohle nepomáhá. Navíc jsem nyní zjistil, že těch kmitočtů skylinku mně nefunguje více. Včera jsem psal jen ty tři, ale to proto, že mám pouze základní nabídku digitál a mám naladěno jen těch 9 kmitočtů, z kterých ty programy jdou. Ted jsem zkoušel v nastavení v transpordérech zjistit, signál na jiných kmitočtech a zjistil jsem, že jich nefunguje více. Takže z celkem 17 kmitočtů skylinku mně jich nefunguje 6 (11836,11739,11797,11856,11895,11739) dle rad ostatních : k anténě se samozřejmě nedostanu, neboť je společná a přístup k ní nemám, bohužel jsem zatím nesehnal nikoho s externím boxem na vyzkoušení.

jliv

to chytáš jako jediný v paneláku sat.signál?,na co ty rozvody někdo platil?

marakesh
Registrace: 11/2013

Těžko radit na dálku - Brouk co se dostal do LNB - vadný LNB

shiraz
Registrace: 8/2008

marakesh

no zatím to vypadá, že jsem asi jediný. Když se zateploval barák, tak se odsouhlasilo, že se udělá i společnej tv rozvod, z kterého půjde sat i dvb-t, aby nebyl barák v budoucnu samej talíř, lidi to neplatili, protože těch pár peněz za ten rozvod se v těch milionech za uvěr ztratilo.Není to zase nějakej velkej barák, kde by bylo mnoho bytů. Zatím jsem všechny nechytil, ale ty co ano, tak berou z rozvodu jen dvb-t. Takže asi tak..

jliv

shiraz-jo a sousedům to jde,nebo ne

marakesh

jinak zatím všem děkuji za rady, ale dokud neseženu nějakej externí box, abych to zkusil na něm, tak asi nic nezjistím. Nechci volat firmu, která ten rozvod spravuje, dokud nebudu mít jistotu, že není problém u mě.

jliv

jliv-to znám,lidi to neplatili,ale nakonec to zaplatí,správce jen dohodil prima kšeft za provizi anténáři,normální praxe,budete mít,co nepotřebujete a já mám prachy doma

marakesh

jinak až ted jsem všiml, že nemám tyhle problémy sám, viz příspěvky roben a klara. Takže opravdu trochu záhada.

jliv

jliv-jo jenom třem lidem to na družici zablokovali,kdyby to opravdu vypadlo,to bys viděl ten hukot,nejen tady

marakesh

roben

vidím, že máš stejný problém jako já v tv ze zabudovaným sat. Docela rád bych se s tebou nějak spojil, ale nevím jak. Soukromovou zprávu poslat nejde a když tady nechám mail, tak dostanu banán, že porušuji pravidla. Tak nevím..

jliv

jliv-požádej redakci o kontakt

marakesh

marakesh

nikdo netvrdí, že to na družici zablokovali, ale jak vidíš, ten problém má i někdo jiný než já, ale proč tomu tak je nebude asi lehké zjistit.

jliv

jliv-to neslučuj,zlomil jsi si dnes nohu?,i dalších 100 v republice,můžeš si s nima pokecat,ale oprava je na tobě

marakesh

Tak jsem se konečně dostal k externímu boxu a s ním funguje všechno bez problémů. Takže problém je v zabudovaném sat. tuneru. Naštěstí je ještě v záruce, takže pojede do nemocnice :))

jliv

to byl

první marakéš už tady ti správně radil 01.10.2014, 21:09.04 R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

A já bych se vsadil, že je to tvůj dvojník. Škoda že nenapsal slovo biznis jako se to podařilo tobě, pak bych si byl už zcela jist.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik535

co hulíš?,dvojník seš ty,to všichni snad vědí R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pozor, ono slovo "biznis" je asi dobře napsané, pochází totiž od Třince z nářečí polskotřineckého. Kdysi se to dalo i dohledat na jednom serveru. Dnes už nedostupném, asi to někdo smazal.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

od Třince,tak jsme doma R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak přátelé, poslechtěte si tuhle story na pokračování !

Jak jsem psal předtím, externí sat. tuner fungoval, tak jsem poslal tv do záruční opravy, přímo do továrny v Nymburce. Zde vyměnili celou základní desku ( tedy mám vlastně zase novou tv ) po návratu tv jsem zapojil a stejný problém !!! Dnes dopoledne tady byla sat. firma od které máme dělaný satelitní rozvod, vše proměřili, nezjistili žádný problém, až na konci kabelu je vše ok, ale pak ten kabel zapojíte do tv a 6 frekvencí skylinku je mrtvejch. To ještě není ale všechno, tv jsme vzali a odvezli k nim do prodejny, zde ji zapojili na jejich sat a vše funguje !! Doma však nikoliv, tak s tímhle už mi asi nikdo nepomůže.

jliv
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra