Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencie

Zdravim, zijem v Seville a chcel som mat moznost pozerat CZ/SK telku. Tak som si doma kupil vsetko potrebne (parabolu, kabel, STB, Skylink kartu), borec v obchode mi to pichol na svoj satelit, naladil STB a na mne bolo uz to len v Seville cele poskladat a podla naladeneho STB hladat spravnu poziciu paraboly. Cez dishpointer.com som pozrel, co a ako a po nejakom case sa mi to podarilo naladit - uroven signalu okolo 90%, kvalita 60-70%. Podotykam, ze som uplny amater a prd o tom viem - iba som vertikalne/horizontalne tocil parabolu a dufal v zazrak. Jediny problem je, ze nechytam vsetky frekvencie (ide mi o Skylink na Astra 23.5E) - Skylink to ma myslim rozdelene do 15 roznych frekvencii a ja aktualne chytam iba 10 z nich. Chybaju mi prakticky vsetky HD programy a potom aj tie, kde je Sport 1,2, filmbox a tak...jediny HD, co mam, je Discovery HD CZ. Inak to, co mi funguje, ide velmi pekne, dokonca aj po zapade slnka (co niektori pisali, ze maju na juhu EU problem).

Moja otazka je - ma zmysel si zavolat nejakeho profesionala, aby to doladil? Ja som sa s tym chcel pohrat najprv sam, ze ci vobec tu dole nieco chytim, co sa nakoniec podarilo, takze teraz mi uz v zasade nevadi to prenechat niekomu skusenejsiemu. Ale neviem, ci je sanca z toho dostat nieco viac, lebo ja som skusal aj jemne korektury paraboly a nic...raz som chytil aj CT1 HD, ale trocha to sekalo, co mozno znaci, ze este je priestor na zlepsenie. Akurat vaham, ci ten technik je pripadne trpezlivejsi a ma jemnejsiu pracu ruk, ze to zvladne uplne doladit? Alebo oni maju nejake pristroje, ktore im presne ukazu, co kde ako natocit/nastavit a vo vysledku bude super prijem vsetkych programov? Alebo je mozne, ze tu dole na juhu uz nic viac nechytim a niektore frekvencie mi proste zostanu nedostupne? Predpokladam teda, ze STB mam spravne nastaveny, tam som nic nemenil a doma (vraj) vsetko fungovalo.

duri13
Registrace: 10/2014
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

pierrepetr ti hovorí, že ak máš kvalitu signálu 30% (to je dôležitý ukazovateľ), tak to je veľmi zlé. Pre HD stanice je to málo. V tom prípade ti karta kód nerozkóduje a vypadá to presne takako hovoríš, žiadny obraz, žiadny zvuk. Musíš z toho vyžmýkať aspoň 50%. Podľa všetkých teoretických predpoladov, čo sme tu už spomínali, by to s tvojim zariadením nemal byť až taký problém (presné azimutálne a elevačné nasmerovanie paraboly-satbeams.com a pootočenie konvertoru). Aj keď teória je jedna vec a prax druhá. PS: pri štelovaní sa zameraj na kvalitu, na úroveň nepozeraj.

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

Aha zatedy si doplnil, že ti to už ide... tak je potom všetko fain... držím palce...

medecal64
Registrace: 9/2014
Galerie: medecal64

RE: Skylink v Spanielsku - chybaju frekvencie

To sa tykalo aj neHD stanic z tych frekvencii, ale zrejme tam tiez bola treba vyssia kvalita. Ved preto sa pytam :)

duri13
Registrace: 10/2014

šťastný

konec R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra