Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.10.2007, 19:13.50

transpondér

Za pomoci tohoto fóra jsem nainstaloval Strong 6500. Mám tam jako hlavní 23,5 a šilhající 19. Všechno funguje, ale takový špek. Nechápu zatím přesně funkci transpondéru. Při prohlížení jsem zjistil, že pokud změním u 23,5 číslo transpondéru(mám jich 114), dost výrazně naroste kvalita signálu Astry-asi o 10%. V menu nastavení antény teda navolím Astru 23,5 a místo transpondéru 1 zvolím 8. Tam mi naskočí hodnota 11555[H]27500kSPS. Kvalita signálu naroste, ale při vyjetí z tohoto programu se nový transpondér už neuloží. Když se znovu podívám na hodnoty, jsou ty slabší-transpondér 1. Nevím, jak prolomit nastavení transponderů...Více možností v dálkovém ovládání zatím nevidím. Jedná se o Strong 6500, 2xLNB, parabola 80cm..Jestli někdo tuší..budu rád...
uživatel
bortak
08.10.2007, 19:25.09

RE: transpondér

Já měl taky Stronga ,ale přiznám se že ti nerozumím ani slovo.
Skus napsat normálne co chceš vědet.Nevím proč chceš "prolamovat transpondér"?.
uživatel
beny
08.10.2007, 19:29.33

ssssssssstrong

Já si nejdříve nechám vysvětlit, nebo si vyzkouším, zda mi vyhovuje logika přijímače a zda je vůbec ochoten plnit požadavky obsluhy. Prostě si nekoupím něco, co nedokážu ovládat.
Nedávno jsem takhle čuměl na technisat - chaos, zmatek.
Fakt sorry - můj názor.
uživatel
mirasat
08.10.2007, 19:41.53

chceš povedať že transportér s vyšším číslom poradia má viac signálu?
uživatel
ddd
08.10.2007, 19:47.04

to:beny

zadám nastavení antény a hodnoty u Astry 23,5 mám u TP 1 - 11993[H]27500kSPS. Kvalita signálu je asi 56%. Když změním v nastavení TP 8 - 11555[H]27500kSPS, kvalita signálu naroste na 66%. Chtěl bych tuto hodnotu uložit a přiřadit k Astře 23,5 - nejde to..To TP je podle mně transpondér a já mám v menu možnost jich navolit celkem 114..
uživatel
bortak
08.10.2007, 19:53.36

podľa mňa je to nejaká habaďúra,predsa poradové číslo nemůže mať vpliv na signál.
uživatel
ddd
08.10.2007, 19:58.16

to:ddd

jsem laik, komplet funguje a snažím se nahnat co nejlepší parametry..ono je nejjednodušší vypláznout 1500 Kč za seřízení..no zatím bojuji sám s pomocí fóra...A říkám, že transpondér č. 8 má lepší parametry než č.1..ale jsem strojař a moc nevím, co tady plácám..
uživatel
bortak
08.10.2007, 20:01.39

to:ddd

ale každé to pořadové číslo schovává jiné hodnoty...tak si to přecvakávám a koukám na kvalitu signálu..a ta se mění..možná dělám něco, co vlastně ani nastavit nejde.. :(
uživatel
bortak
08.10.2007, 20:04.20

:-)))

A proč chceš ukládat nějakou hodnotu? Každý transponder má nějakou kvalitu, a nějakou úroveň signálu. Přiřadit něco k nějaké družici je totální blbost. Kvalitu signálu z té družice to nezmění. Standardně se na indikátorech objevuje první transponder v setingu. Pokud potřebuješ nastavit parabolu podle jiného transponderu, tak si ho jednoduše navolíš, a nastavuješ podle něj. Pokud by jsi chtěl, aby TP8 reprezentoval A23,5, pak by jsi ho musel přepsat na první místo v setingu. To dá přece rozum! Smysl to ovšem nemá. Ta kvalita TP1 se tím nezmění, a na kvalitu příjmu to vliv mít taky nebude. Je to jenom záležitost tvého sebeuspokojení, že ti indikátory budou ukazovat víc, než ti ukazují teď. Smysl to ovšem nemá!
uživatel
Enik
08.10.2007, 20:10.34

to:enik

tak to jsem potřeboval slyšet...zatím vše funguje..ale jsem se snažil nahnat kvalitu..prý v dešti je každý přebytek výkonu dobrý..ale asi opravdu dělám kraviny..
uživatel
bortak
08.10.2007, 20:10.56

Nejlepší parametry naženeš pouze pečlivým nastavením anténní soustavy/parabola,LNB/.To co popisuješ o nastavování v menu STB, pouze ukazuje,že v satelitní technice jsi laik.Pokud dobře neznáš svuj příjmač,nikdy parabolu dobře nenastavíš.Je třeba postupovat chronologicky.Já měl včera také telefonát od známého,že má nastavený komplet správně a že nemůže naladit české programy/Gital/.Saletit ladila celé rodina,signál taky měly a nic.No jo,to bylo všechno hezký,ale z Eurobirdu 28,2 by to nenahonily nikdy....každý má hold svoje,někdo peče housky,ten druhý zas....musí dát 1500kč.
uživatel
Saxon
08.10.2007, 20:12.34

Je jasné že každý transpondér má jinou kvalitu signálu - normoš. Ty potřebuješ mít především doře nasměrovanou parabolu a naštelované LNB v objímce.

Parabola se směruje podle transpondéru 11,992 H (TV NOVA) - signál Novy má trochu nižší kvalitu, protože je zleva rušen Arabsatem (Badrem) a tak se tento traspondér jeví proti ostatním jakoby vysílal trachu více z prava proti třeba ČT.

Hodnoty kvality nebo síly signálu nelze ukládat.
U některých přijímačů lze měnit pořadí a počet uložených transpondérů.
Pokud vím, že z Astry 3A a 1E chci naladit jen české a slovenské programy - stačí mi uložit pod 23,5°E jenom 4 transpondéry a potm udělat sken.
uživatel
mirasat
08.10.2007, 20:17.37

Myslím že ti už začínám rozumět.To co ty chceš -tak to nejde.
Každý transpondér ti ukazuje jinou hodnotu,to se nedá "uložit"aby všechny TP měli ten nejsilnější signál.To jde nastavit jenom parabolou ,anebo lepším LNB.
Ty hodnoty okolo 60% jsou dost málo,měl by si s tím pohrát,určite by se to dalo nastavit na víc .I když u Strongu je to jedno,kostičkovat ti začne až při 25%.
Skus si radši pohrát s parabolou a neřeš takové zbytečnosti.
Já měl na Strongu 4 LNB a nebyl to špatný stroj.
uživatel
beny
08.10.2007, 20:26.55

poděkování

začíná mi svítat..pokud jsem někoho rozčílil..omlouvám se..a pokud to hraje..už na to sahat nebudu..
uživatel
bortak
08.10.2007, 20:34.57

Pokud chci mít obě astry na co nejlepších parametrech,konečné nastavení paraboli provádím na těchto transporderech:

Astra 23,5 11992H/27500 3/4 - na středu
Astra 19,2 11954H/27500 3/4

..třeba ti to pomůže.S
uživatel
Saxon
08.10.2007, 20:40.10

Re:

bortaku, nic si z toho nedělej, tohle není anomálie! Právě jsem dorazil po instalaci A3 při baterce a snad jsem se ani nemohl smát, jak ti dva domácí křičeli:" 97, 98, 99 hurá, sakra 89..." Je to zkrátka sport, vliv to sice nemá ani na funkci živočicháře,ale mít plné křivky, to zní lákavě, až skoro dvojsmyslně...
Na rezeru pro déšť použij například "mirasatův test" zakrytí konvertoru mokrým kapesníkem a na stupnici nech ukazovat cokliv, jen když to má faktickou rezervu... mnoho zdaru R^
uživatel
Roy73