Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.10.2007, 19:25.37

Problém s prepojením SAT s notebookom.

Nedarí sa mi spojiť Vantage X121SCI s notebookom HP pomocou "redukcie" z USB na RS 232. V programe SetEditVantage to vyhodí chybu "incorret answer". Viem, že sa tu už čosi podobné nie tak dávno riešilo, no nemôžem sa k tomu dopátrať. Skúšam to cez redukciu od firmy STLab. Ktosi vtedy napísal, že každá taká redukcia by mala fungovať.Tak asi to neviem dobre nastaviť, no nie je mi ani jasné, čo treba nastavovať. Však keď to nechám predvolené ako COM1, tak by to malo ísť. Kde môže byť chyba? Táto vecička stála "len" 450 Sk, čo sa mi zdá málo, lebo sa tu spomínali iné ceny. Viete poradiť redukciu, s ktorou by to malo fungovať? Vďaka.
uživatel
Baky
08.10.2007, 19:29.46

RE: Problém s prepojením SAT s notebookom.

Já mám třeba přes usb redukci com 4.Měl bys také mít k tomu kabelu instalační cd.
uživatel
toto
08.10.2007, 19:30.57

A ta redukce má nastavené, že je COM1? Asi ne, co?

P.S. Nejspíše je to blbá redukce, kup si jinou, ze zlatým konektorem a hlavně se nezdržuj nějakým čtením o tom problému a o tom, jak funguje USB, jak fungují Windows a nastavení hardware, ani manuálu k zařízení.
uživatel
Antonín
08.10.2007, 19:36.58

Do boxu daj najprv krížený RS232 a potom redukciu.
uživatel
Nalimm
08.10.2007, 19:42.33

CD s ovládačom tam bolo. Po inštalácii bol predvolený port asi COM6, zmenil som ho na COM1. Bez výsledkov. Ten postup zapojenia som nedodržal, ako bolo teraz písané. Dal som krížený do STB, následne redukciu do PC a až potom som ich prepojil. Podľa mňa je to to isté, ako keby som dal najprv do SAT a potom do PC, hoci už tam tá redukcia bola. Nemôže sa to nejako biť s modemom v booku? Písalo, že asi COM 3, 4, a 5 sú použité. To môže byť modem.
uživatel
Baky
08.10.2007, 20:10.26

Vymen redukciu mal som ten isty problem
uživatel
bryndziar
08.10.2007, 20:17.30

bryndziar

Napíš typ redukcie, akú máš. Nech viem, čo mám zháňať.
uživatel
Baky
08.10.2007, 20:40.25

Měl jsem ten samý problém, u redukce bylo taky instal.CD a nefungovalo pak mi myslím Klokan poslal jiný ovladač a vše OK.
uživatel
sts
08.10.2007, 21:11.41

sts

Nemôžeš mi, prosím ťa ten ovládač poslať? Možno to aj mne pomôže, aj keď mám skôr podozrenie na ten kábel.Mail je bakycb@zoznam.sk. Vďaka.
uživatel
Baky
08.10.2007, 21:38.46

Máš to tam. Ten ovladač mi posílal Jano.
uživatel
sts
08.10.2007, 21:42.29

sts

OK, vďaka, idem na to ešte teraz.Ak nezaberie, je to naisto v kábli a zajtra idem zháňať iný.
uživatel
Baky
08.10.2007, 22:59.49

Poriešené!

Bolo to ovládačom. Už to frčí. Vďaka všetkým za rady a sts, tebe za ovládač. Zas sa raz potvrdilo, že netreba hneď napchať všetko do PC, čo je na CD. Je to smutné, ale je to tak. Nech si chlapci z ST Labs preveria, čo na to CD dávajú. Hlavne, že to už valí. Ešte raz vďaka.
uživatel
Baky
09.10.2007, 06:19.36

to Baky

Používam redukciu od ST-lab aj z ich ovládačmi už 10 mesiacov zaťiaľ vždy OK ale podotýkam že softy išli len do Illusionov a Openboxov ostatné som neskúšal a tiež mám ofiko Win XP profesional .
uživatel
Boris