Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

4K LED Tv 50Hz vs 100Hz

Nazdar chtěl bych se zeptat jestli je tak moc podstatné u 4K LED panelů jestli mají buď 50Hz nebo více.Např u sportovních přenosů.Mám plasmu tak LED Tv zatím neznám..

radbarto
Registrace: 11/2017
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 4K LED Tv 50Hz vs 100Hz

Pokusím se přispět k této zbytečně vyhrocené debatě - v dnešní době 4K panelů je otázka, jestli na 200/240Hz panel lze vůbec ještě narazit, reálně už se zřejmě vyskytují pouze 4K panely 50/60 nebo 100/120, přičemž 100/120 výrobci čím dál více sázejí už jen do vyšších a dražších modelů, jelikož panel s nativní dvojnásobnou frekvencí vyžaduje lepší tudíž dražší HW a tato vlastnost už danou TV dnes neprodává (běžný zákazník tomu vůbec nerozumí a neocení to, neboť většina zákazníků si neumí ani nastavit základní obraz a používá nějaké zhovadilé přednastavené režimy). TV prodává dnes hlavně cena a jiné marketingové nálepky jako 4K, 6K,8K,HDR, maximální kontrast, smart funkce, tenký rámeček aj...). Vstupní frekvence do televizoru není rozhodně vždy 50Hz. Podle zdrojového signálu, který TV zpracovává, to může být např. 24p (blueray filmy...), 50i, 50p, 30p, 60i (např. satelitní programy nebo feedy určené pro USA a pod...). S jistotou se dá říct, že pokud dříve TV uměla 3D, byl tam jistě min. 100Hz panel.

brak232
Registrace: 10/2017

lance 29.12.2017, 01:29.16
"
Normální člověk, když vidí trabanta za cenu trabanta tak je mu celkem jasné, že ve vnitř není motor Ferari a nepotřebuje k tomu trabanta kuchat a dělat fotky. Informace o motorech v trabantu a ve ferari jsou všude a když je někdo líný si něco zjistit, ať si klidně žije dál v přesvědčení, že může koupit trabanta s vlastnostmi ferari a klidně všem tvrdit, že jeho oči viděly trabanta jezdit jako ferari... :-)
"

Presne tak a k tomu myslim ani nie je potrebne nic dodat :)

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

Vyvoj nezastavis, dnes treba kazdy shit polepit nalepkami a je predane ... :laughing: :laughing: R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@brak, přesně tak, je to skoda, ještě loni jsem v UE6302 měl 240hz panel, bohužel letos až od řady 7 a ještě od 49". Chci teď něco menšího pro mámu, tak uvažuji vzít starší 40" 3D Samsung 6272 z inzerce. Posledni menší 100hz panel už je je tuším jen v jednom 43" modelu od Sony (tuším 8096 nebo tak nějak), jinak suché z nosu. Skoda proto, že me se i 3D i prohnute TV líbí. Bohužel, v této uhlopricce už je třeba se nechat převalcovat většinou..
Nebo samozřejmě koupit FinluxGogen, tam ještě soudruzi z Turecka vědí jak na to..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Kup si oled a mas klid co k tomu vice dodat,

image
Registrace: 10/2008

dnes pokud ty TV nestojej vedla sebe , tak se to lidem jeví
všechno OK a tak výrobce nic netlačí a pokud něco vylepšej
tak to nikdo nevysílá ,lidi to většinou nezajímá.

dnurg
Registrace: 12/2016

@Tomik535

neváhal bych, kolem 40" je S 6272 nejlepší volba, když se ještě někde dá sehnat

lance

i v obchodě získat jakýsi obrázek o dobré tv,většinou jen demo snímky,pomalinku pohybujícíse kamera,téměř statický obraz

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Asi se taky budu muset po nĕčem porozhlédnout. Právě jsem na SWR HD hab ein Hertz in Heidelberg verloren, takže už jich mám na Samsungu jenom 49 a obraz je k nekoukání... :)))

rs505
Registrace: 11/2009

@rs505

to je teda pr.ůs.er

pierrepetr

Samozřejmě kvalita zobrazení pohybu není jen o nativních Hz použitého panelu ale musí jít ruku v ruce se softem TV - kvalitou interpolace atd... TV s panelem 50Hz nelze žádným softem dohnat na 100Hz panel, ale to neznamená, že nakonec nějaká TV se 100Hz panelem nemůže ten pohyb zprznit špatným zpracováním ve výsledku třeba hůř než nějaká dobrá TV s 50Hz panelem.
Sám jsem se vydrb.l s loňským Philipsem 43PUS6551 - 100Hz panel, celkově je telka OK, celosnímková interpolace OK, až na zpracování pohyblivého objektu uvnitř scény/obrazu (nevím jak přesně to popsat) - typicky zobrazení rychle běžících titulků, nebo pohybující se předmět/sportovec/objekt uvnitř obrazu (třeba ze strany na stranu...) - nejde žádným nastavením nijak uspokojivě nastavit - stále rozmazává, zdvojuje hrany... je to hodně nepříjemné a tahá to oči... Tento typ mazání je právě typický pro 50Hz panely kde to nejde z principu nijak odstranit, ale proč zrovna tento Philip to pořádně nedokáže ani se 100Hz panelem je mi záhadou, prostě asi soudruzi dnes s tím 4k panelem nezvládli to co zvládali běžně x let zpátky s FHD panely ? Zlatý poslední mohykán v kategorii kolem 40" Samsung 6272 !!!!

lance

@lance

já mám výhodu,že tyto věci nevidím,nebo spíš nevnímám a neřeším,sport téměř nesnáším a filmy,muzika,příroda,vše OK

pierrepetr
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 87

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra