22.10.2007, 10:02.50 | |
SCARTNedavno se tady vedla diskuze o scartech, vcera jsem koupil pozlaceny kabel od Schweigera za 140,- .-)mam jen DOTAZ: u nekterych scartu se mi spina napeti, ze nemusim na TV prepinat na sat, u nekterych musim prepnout rucne na AV. nevite, jak udelat, aby se to spinalo vzdycky? diky!!! |
![]() MLOK |
22.10.2007, 11:57.26 | |
RE: SCARTPozlacený je prima. Lepší už je jednině za zlata. To je fakt důležitý parametr.K otázce: nejlépe by si bylo přečíst manuál ke konkrétní TV. Toto má každá jinak. |
![]() Antonín |
22.10.2007, 13:00.45 | |
@AntonínToníku, co máš proti pozlaceným scartům. Vždyť se tak krásně lesknou!! ;) |
![]() Rudolf |
22.10.2007, 13:13.54 | |
RE: SCARTobavam se je to kabelem, neb u nektereho zvladne sepnout, ze neni treba prepinat tv program, u jineho kabelu musim rucne navolit av...na sat ci tv nic nemenim... DIKY ZA RADU |
![]() MLOK |
22.10.2007, 13:29.32 | |
RE: SCARTRudolfe, kdes přišel na to, že mám něco proti nějakým konektorům? Proti jelimanům, to jo, to jsem zaujatý možná až přespříliš, ale proti konektorům?Pokud to dělá kabel jinak, tak to bude jeho zapojením. Koukni se na pin č.8, když není propojen, tak není propojeno ovládací napětí, které způsobí zapnutí televize, nemusí to být ale stejně na všech konektorech typu SCART a nemusí to být stejně na různých přijímačích a televizích. Bohužel v tomto jsou výrobci docela fríčka. |
![]() Antonín |
22.10.2007, 13:32.19 | |
RE: ScartZáleží na jednotlivém přístroji zdali vyšle signál do televize a také zdali máš ostatní scarty plně osazeny (všech 21 pozic.) |
![]() Joschi |
22.10.2007, 13:40.51 | |
RE: SCARTjde mi o Digi prijimac, to same mi to dela i DVD rec.od Sony. opet jen zmenou kabelu to bud sepne, ci ne...kabel co jsem koupil ma prekvapive i zapojeni pinu na zadni strane. muzu to nejak poresit? zapojeni jinych scartu jsem zkousel, nechavam pouze 1TV-1SAT... |
![]() MLOK |
22.10.2007, 14:29.24 | |
RE: SCARTPin č. 8 je stejný vždycky.Nemusí být stejná jeho funkčnost. Přijímač nemusí generovat spráný signál, nebo televize nemusí správně tento signál interpretovat. DVD rekordér jsem nikdy zaplaťpánbu doma neměl, přijímač od DigiTV taky ne. Takže ti neporadím s konkrétními zařízeními. V podstatě je nejjednodušší si změřit voltmerem napětí na pinu 8 od různých přístrojů a v různých stavech, ještě předtím zjistit, jestli ten pin je vůbec v kabelu propojen, a pak se podle toho zařídit. Kdybys neměl ani voltmetr, tak jsou asi dvě možnosti: a. postupovat metodou pokus/omyl s různými dráty tak dlouho, až to bude fungovat podle tvých představ b. přivolat nějakého člověka zběhlého v těchto věcech. Jde skutečně jenom o to, aby: 1. přijímač generoval napětín na pinu 8 správně 2. kabel měl tento pin propojen 3. zobrazovač správně interpretovat, to, co se na pinu 8 nachází. |
![]() Antonín |
22.10.2007, 15:29.29 | |
RE: SCARTdiky moc! omrknu to schema a zmerim voltmetrem. |
![]() MLOK |