![]() |
|
NanoCell obrazovka od LGPokial niekto ma TV prijimac s obrazovkou NanoCell od LG, zaujimala by ma osobna skusenost s takymto televizorom po dlhsom pouzivani. Co som pozeral, ceny su v sucasnosti prijatelne. Diky.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
@lanceAsi tak. Souhlas. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@MMorous,lance....Napsal jsem jen názor , že pokud mermomocí chce koupit tv tak ten Samsung ve 55 a 100Hz je lepší volba než to LG. Před půl rokem jsem měl na prodejně vedle sebe Sony 9005 a Philips 55 8303 cenově vyšli na stejno , a právě rozhodly ty špatné pozorovací úhly na sonce.....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGCize ked to vsetko zhrniem, tak mi vychadza skoro jednoznacne 55 OLED.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
@vlcekDobrý den, pokud budu chtít odpovědět na Váš podivný dotaz, tak se budu muset mrknout do technického listu. Technický list nemám, tak ho budu nejspíš muset někde obstarat. Nejlépe na internetu. Totéž ale můžete udělat vy. Takže moje rada zní: otevřete internetový prohlížeč a do políčka hledat napište klíčové slovo k problematice, na kterou se tážete.![]() ![]() ![]() |
MMorous
![]() |
|
@habrTy vodorovné úhly u VA jsou prostě šílené, tyto TV jedině do specifických podmínek kde se sedí jen na jednom fleku, jinak bych to nesnesl, u IPS jsou zase problém svislé úhly - ale to obvykle až tak nevadí. Všechny ty Qled od Samsungu nejdou nikdy srovnat do přirozenosti obrazu jako např. oled Panasonic, to je úplně jiný level přirozeného obrazu. Škoda že nejsou k mání oled pod 55", ale to by se snad letos mohlo změnit. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@LucaBrazzaAno, ale pozor - vždy záleží na vkusu každého soudruha. Pro člověka s 15 dioptriemi a stařeckým třesem je oled zbytečný luxus, protože se mu třeba budou daleko víc líbit přeostřené omalovánky ala Samsung![]() |
lance
![]() |
|
@lance15 dioptrii nastastie este nemam, ani starecke trasenie. Cize OLED.![]() AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
@habr - úhlyTo jste mi trochu přišlápl kyslík. Na krámu je to asi vidět víc, než v obejváku 4x5 m, kde se až do rohu stejně nedostanu - mám KD-55XF9005. Tohle zatím neřeším a ať koukám, jak koukám, tak mi to nebere. Ale že má Hisense na 8mi bitech vyblitej obraz jsem si na krámu všiml okamžitě. Podobně mě dojaly "nádherné" odstíny superčerné na plazmě za denního světla. Taky na krámu.Ty pozorovací úhly mi nevadí ani u monitorů. Od roku 2000 mám na pracovišti i doma vždy alespoň 2 a natočím si to a no problem. Ale u starý plazmy Pana je to otřesný. Tam stačí málo a člověk je jak v mlze na Blatech. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousTak já měl požadavek 100Hz, 10 Bits , a dobré pozorovací úhly , sedačka je do velkého L ........měla tam být 65 OLED , ale jednou tolik se mi fakt nechtělo dát , ten Philips stál 19 litrů z 5 letou zárukou..Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@MMorousMůj dotaz směřoval na Váš odkaz. https://www.lg.com/cz/podpora/podpora-produkt/lg-49SM8600 29/07/2016Z televizoru je slyšet hluk. Z televizoru je slyšet hluk. Symptom Je slyšet hluk z televizoru nebo ze zadní strany televizoru? Řešení - Hluk ze zadní strany televizoru. ① Při prvním použití LCD produktu se generuje velké množství tepla, tudíž se ventilátor otáčí a ochlazuje výrobek, čímž se vytváří hluk. I po vyp... |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@vlcekNěkdo se tady ptal na tuhle telku, tak jsem mu poslal odkaz na manuál, ať si trochu počte. Trochu nechápu jak se tímhle někdo může vážně zabývat. Tohle bývalo odborné forum, a dobré, ach jo![]() ![]() ![]() ![]() |
MMorous
![]() |
|
@MMorousJe jasné, že ta reakce z 29. 07. 2016 se nevztahuje k tomuto televizoru, tak že s tím zvukem to nemusí být tak špatné a nemusí to odrazovat případné zájemce od koupě. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGk těm pozorovacím úhlův VA vs. IPS......... to LG má IPS tak jsem je neřešil, ale schválně jsem se koukal na recenze a vidím pod úhlem změnu barev u VA. Tak jsem se na to kouknul na prodejně, zajímalo mě jak velkej je VA vs. IPS rozdíl. Zabte mě, já neříkám že rozdíl není ale já vážně nebyl schopnej poznat zásadní rozdíl mezi vystavenými VA a IPS telkami. Šíleně mě to překvapilo, předpokládal jsem že vejdu do prodejny, udělám oblouk a budu mít jasno že VA mi nesmí do baráku.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@JantarsJá takhle zkoumal obrázky na krámu v situaci, že na stěně vedle sebe byly těsně v pruzích do stropu SONY, Hisense, LG, Pana, Phil a další a ve všech jela stejná smyčka Apple. To bylo pane pokoukáníčko. To se povede málokdy. No a pozorovací úhly dneska vs 10 let zpátky .. dneska je všechno jiná liga. Ale pořád platí a platit bude, že z mazanicí moc krásy nenaděláš. |
MMorous
![]() |
|
@MMoroustak to je pěkný, to už bych poznal taky....... já si předvybral LG a Samsung LCD stroje v 65" bratru za 50-60t. Bohužel po tšch strojích chci taky zobrazit SD - např. dovolené, ale i SD filmové perly. Nečekal jsem zázrak, ale vyděsilo mě když jsem na Samsungu za 60 litru pustil HD remaster M.A.S.H.e a nedalo se na to koukat. A to mi v showroomu potvrdili že nemám nastaveno nic NOK. Na LG to bylo o poznání lepší..... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
@JantarsZatím jsem koupil Sonku 55 palců děckám do pokojíku. V bejváku mám starou, přijde tam nová 65, ale nejdřív za rok nebo 2, až se trochu zkulturní SW. |
MMorous
![]() |
|
@Jantars"koukni do manuálu, tam je k tomu rozsáhlý blok, jak funguje čištění pixelu, jak se ti "zakazuje jiný poměr stran! (prostě nesmíš mít černé pruhy), jak je problém konzole."Vcera som prelistoval cely manual a o problemoch, ktore popisujes, tam nie je ani zmienka. Hernej konzole je tam venovany maly stlpcek - hlavne ako ju pripojit a ze TVP nie je urceny na trvale pripojenie ku konzole. To je vsetko. Pozeral som aj na Internete - tam je varovani milion, vsetky su vsak z roku 2013. Pre sucasne OLED z toho neplati nic. Moja telka ma uz vstavanu ochranu proti vypalovaniu loga kanalu (sw ho rozpozna a znizi mu jas), shiftuje pixely kazdu chvilu, aktivuje screen saver pri dlhsej necinnosti, rehfreshuje pixely, atd. Ani zivotnost organickych molekul (blednutie farieb) nie je problem. Zivotnost (zaciatok poklesu sytosti farby) cervenych molekul je 240.000 hodin. zelenych 56.000 hodin. Najhorsie su modre - iba 14.000 hodin. Avsak: 5 h denne x 365 dni v roku = 1.900 hodin. Cize 7 rokov. Pohoda. P.S. Ako moze iny pomer stran obrazu poskodit TVP? Obcas musim pomer stran prepnut - su kanaly (napr. Up! Network), kde ide obraz rozmeroo skresleny. casto pozeram stare CB filmy s pomerom obrazu 4:3 a teda ciernymi pasmi po stranach... A nic. TVP funguje veselo dalej bez problemov. Tak neviem. Mohol by sas k tym "problemom" vyjadrit aj niekto iny, kto ma relevantne skusenosti, ci znalosti? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@romanssPozeraj si to ako chceš, je to tvoj TV a tvoje rozhodnutie!! Na nič to nemá vplyv len a len na tvoj dojem z obrazu. Ale zvyknúť sa dá na všetko... |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@loganS Jantarsom riesime OLED drawbacks. Tvoj prispevok je uplne od veci, obsahovo irelevantny. |
romanss
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGpodobne ako MMorous mam doma sony, konkretne KD-49XF9005 a aj ked ako VA by papierovo mal mal horsie pozorovacie uhly, neregistroval som ziadny problem s pozorovanim zboku a to som skusal aj nepouzitelny extrem, odkial tv nikto nikdy nepozeraSlnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
@romansso vypalovani oled si pozri realny test napriklad tuhttps://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test Samozrejme ak nepouzivas tv ako kulisu a na tv ti nebezi jeden kanal 8 a viac hodin denne popri praci tak ako mne, tento problem si vobec vsimnut nemusis Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
![]() |
|
@jozef BAVdaka. Ten test je nazorny a ozrejmuje podstatu veci.A presne v tom "tvojom" rezime nie som - ako pisem, 5-6 hod denne, striedaju sa kanaly. Takze burn-in nepozorujem. |
romanss
![]() |
|
@jozef BAKD-49XE9005 jsem měl doma týden a šla zpátky, pochybuju že tam je jiný panel než u tvé KD-49XF9005. Barvy se naprosto znatelně mění už při pohybu hlavy 50cm do strany od středu při pozorování ze 3m. Měl by sis zajít k očnímu... nebo radši ne. Když jsi spokojen, je to OK..![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGNieco s tym oled panelom ale je, inak by vyrobcovia neviem ci vsetci nazbudovali do sw aj ako taku ochranu proti vypalovanie, keby to nemalo vyznam nerobil by si naklady navyse.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@lancemyslim, ze si mal doma vadny kus, ked sa to spravalo tak ako popisujes :)Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |