Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

T90 s nevhodným výložníkem

https://www.parabola.cz/album/foto-1464/
https://www.parabola.cz/album/foto-1465/

Jak špatně můžete dopadnout, když použijete naprosto nevhodný výložník.
Anténa T90 na stožáru činžovního domu v CB. Stav po Sabině, nejdůležitější část sváru výložníku nevydržela, stejně tak konstrukce upínacího třmenu. Hrozilo rozvržení výložníku a pád antény z 15m výšky dolu na ulici, kde chodí lidi na hlavní nádraží. Neskutečné...
sekce Album: Varování před nevhodnými držáky pro těžkou anténu T90sekce Album: Varování před nevhodnými držáky pro těžkou anténu T90
Popis fotografií:
[1] Varování před nevhodnými držáky pro těžkou anténu T90
[2] Varování před nevhodnými držáky pro těžkou anténu T90

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

Morous

Jestli si myslíš, že jsem autorem tohoto díla, tak to bys mě pěkně nasral:)))
Nejsem autorem, jsem pouze ten, kdo byl povolán na servis nastavení T90, ale při příjezdu jsem pochopitelně neměl potřebný vhodný 60mm výložník, což jsem myslím téměř všem jasné. Tedy až na některé výjimky, kteří neumějí číst mezi řádky.
Chytráků je plná republika, všichni vědí, jak se to má dělat...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@MMorous

To ale původně nemontoval Saxon. Byl zavolán po vichru, že není signál. Proč klient nevolal původního majitele, to se můžem dohadovat.

Původní stožár je o průměru 48mm, to už zde zaznělo.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Morousi

Co se čertíš, nikdo totiž ani netuší, cos chtěl říct. AsiTi uniklo, že to Saxon nedělal a zachranuje, co se dá. Chce to si v klidu přečíst ještě jednou celé vlákno....

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@MMorous

Tak to se ti fakt povedlo. Omluva by nebyla?

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

RE: T90 s nevhodným výložníkem

celý problém je v tom, že na oválný úchyt kdysi pro antény vylisovaný z galvanicky pozinkovaného plechu někdo vůbec dává paraboly.Materiál zubů postupně rezne a je měký. Svár je na tenkém plechu. Na to je nejvhodnější úchyt z vypálených zubů navařených na plotnu. Zobrazený držák by byl o pár korun dražší ale nezničitelný.Zuby se navíc zakousnou do trubky. Název je svařenec, PROFI nebo DAWIS. Vlastní držák pro stožáry je buď L nebo U o pr. 42mm, na zakázku do 70mm, tloušťka materiálu 2 nebo 3mm.Pro pr. stožáru 89mm, na zakázku do 125mm.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

Přesně tak. Svár na tenkém plechu.

MMorous
Registrace: 10/2019

@RAFI007

Já to nechal svařit na Kovopolotovary.cz, ten držák konzole má rozměr cca 170 x 85 mm a udělali mi to z materiálu 4mm, zoubky proti sobě jak píšeš, a poslali mi to i s pevnostníma šroubama M10. Samozřejmě všechno na průměr 60mm a v pozinku. Před realizací mi volal technik a krok za krokem jsme si po telefonu odsouhlasili rozměry, vyložení, co se na to pověsí a tak.
Jenom pro ilustraci podobný obrázek https://img1.emos.eu/files/product/attachment/2521000170_E09-J60170.JPG

MMorous

@MMorous

Ilustrativní obrázek je v interierovém galvanickém zinku z výlisku - materiál v principu měkčí. Já jsem uváděl provedení s navařenými zuby v žárovém zinku - https://uloz.to/file/SlhkwRHyrsWg/drzak-png(ilustr. obrázek polotovaru s dírou pro navaření trubky)

RAFI007
Registrace: 1/2006

@RAFI007

Já nemám navařený zuby, ale skutečně jak píšeš, oba protikusy jsou výlisek, ale tloušťka materiálu 4mm. Drží to jako skála.
Ale měl jsem jiný problém, po letech jak se to ohřívá a chladne se povolily šroubky co drží talíř, vibrace tomu trochu pomohly,až jeden vypadl. Musel jsem to znovu pořádně dotáhnout. Zase nová zkušenost.

MMorous

@Saxon

Jasně že to chápu jako ukázku, jak se to nemá dělat. Od toho přece tohle forum je. Nic proti

MMorous
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra