Quantcast

Teletext upozorní na příjem analogového signálu

| redakce | tisk

Dne 30.4.2012 skončí analogové vysílání na satelitech Astra (19,2°E). Od té doby budou všechny programy vysílány pouze digitálně. Domácnosti se satelitním příjmem mohou od 3.9.2010 jednoduchým způsobem rozpoznat, zda ještě přijímají analogové vysílání ze satelitu.

Diváci, kteří přijímají vysílání programů Das Erste, Pro Sieben, RTL, Sat.1, ZDF nebo Bayerischer Rundfunk mohou na teletextové stránce číslo 198 najít důležitou technickou informaci - pokud přijímá divák analogový signál, objeví se na této stránce informace o plánovaném vypnutí signálu. Domácnosti s digitálními signály objeví zde větu "Sie empfangen bereits digital" (Přijímáte již digitál). V takovém případě není potřeba provádět žádnou změnu v příjmu.

Vypnutí analogového satelitního vysílání se týká asi třetiny všech satelitních domácností v Německu, zejména se jedná o venkovní oblasti.

Uživatelé kabelové TV, DVB-T a internetového vysílání se změny netýkají. Vzhledem k tomu, že kabeloví operátoři využívají k distribuci analogové signály z Astry, budou muset přejít na příjem digitálních signálů.

Mnoho uživatelů nezná parametry využívaného zařízení satelitního příjmu - zda přijímají analogové nebo digitální vysílání. Teletextové stránky tak nabízejí praktickou informaci a pomoc v řešení upgrade na digitální vysílání.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články