Quantcast

Platforma T-Mobile přes Skylink od 1.11.2010

| Martin Vyleťal | tisk

Česko bude mít brzy další satelitní platformu. Za několik dní ji začne nabízet T-Mobile. Po službách CS Link , Skylink, Digi TV a UPC Direct půjde v pořadí o pátou satelitní platformu u nás.

T-Mobile bude satelitní placenou televizi poskytovat od 1.11.2010 z pozice 23,5°E přes infrastrukturu společností Towercom a TradeTec provozující platformu Skylink. Fungovat bude jako tzv. virtuální satelitní operátor - svým zákazníkům poskytne programy, které mají obě dvě společnosti v nabídce. Vyplývá to z neoficiálních informací, které má server parabola.cz k dispozici. TradeTec informace odmítl jakkoliv komentovat.

Virtuální satelitní platforma T-Mobile bude první tohoto druhu na českém trhu. Řešení umožní provozovateli poskytnou placenou televizi svým zákazníkům bez nákladů na transpondérovou kapacitu.

Zvolená pozice 23,5°E pro platformu T-Mobile je svým způsobem velkým překvapením. Sesterské společnosti T-Mobile na Slovensku a v Maďarsku poskytují klasickou satelitní platformu na satelitech Amos 2 / Amos 3 4°W) pod značkou Magio Sat, resp. T-Home. Služba využívá systém podmíněného přístupu Conax. Karta je spárována s přijímačem. T-Mobile z pozice 23,5°E bude využívat systém Irdeto / CryptoWorks a karty Skylink.





Reklama




Vybrané články