Quantcast

Astra 2D: BBC One HD zahájil pravidelné vysílání

| redakce | tisk

Veřejnoprávní britská BBC zahájila provoz svého programu BBC One ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Kanál BBC One HD odstartoval 3.11.2010 ve 20:00 hodin našeho času. Stanice je šířena volně přes satelit Astra 2D.

BBC One HD vysílá FTA na družici Astra 2D (28,2°E) v rámci satelitních platforem Freesat (programová pozice č. 108) a Sky UK (progr. pozice 143) a také v rámci DVB-T Freeview (pozice č. 50) a v digitální kabelové síti Virgin Media (č. 108).

BBC One HD vysílá nepřetržitě 24 hodiny denně 7 dní v týdnu. Kanál je simulcast k původnímu programu BBC One v klasickém rozlišení.

BBC nadále provozuje stanici BBC HD, která i po startu nové služby BBC One HD bude zachována. BBC HD odstartoval v prosinci 2007 a vysílá výběr z pořadů kanálů BBC natočených v nativním HD formátu.

BBC One HD přinese v HD kvalitě například The One Show, Wallace And Gromit's World Of Invention, Nigel Slater's Simple Suppers a Jimmy's Food Factory. Diváci se dále mohou těšit na další pořady jako Strictly Come Dancing, Holby City, The One Show, The Apprentice, The Weakest Link, QI a drama EastEnders.

Kanál BBC One HD vysílá ze stejného transpondéru jako BBC HD a příjem je možný i ve střední Evropě s parabolami větších rozměrů.

technické parametry:

• Astra 2D (28,2°E), freq. 10,847 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: infosat + vl. zpráva





Reklama




Vybrané články