Quantcast

RTVS zlepšuje pokrytí DVB-T a vyhlíží DVB-T2

| redakce | tisk

Během tohoto týdne došlo k rozšíření a zkvalitnění pokrytí digitálním terestrickým signálem veřejnoprávního multiplexu RTVS (Rozhlas a televize Slovenska). Ve třech lokalitách došlo ke zkvalitnění signálu veřejnoprávního DVB-T muxu.

Konkrétně se jedná o vysílače Žilina - Krížava, Stropkov - Baňa a Brezno - Skalka. Dále došlo k dvojnásobnému navýšení vyzářeného výkonu DVB-T vysílače Banská Štiavnica - Sitno. Vysílače se staly součástí základní sítě vysílačů veřejnoprávního multiplexu RTVS.

"Som rád, že náš zámer zlepšiť a rozšíriť pokrytie územia Slovenska v rámci verejnoprávneho multiplexu dostáva konkrétne rozmery. Verejnoprávny rozhlas a televízia by totiž mali byť dostupné aj v kritických miestach, keďže aj v týchto lokalitách ľudia platia úhrady za služby verejnosti, ktoré poskytuje RTVS," uvedl u této příležitosti generální ředitel RTVS Václav Mika.

"Našim cieľom je obnoviť divácky záujem o pozemné vysielanie, ponúknuť programy v HD kvalite a pripraviť strategické plány umožňujúce ďalší rozvoj terestriálneho vysielania ako interaktivita, DVB-T2, prenosný príjem a iné výhody, ktoré digitálne terestriálne vysielanie môže v budúcnosti divákovi ponúknuť," popsal další kroky ředitel Sekce technické realizace RTVS Andrej Doležal.





Reklama




Vybrané články