Quantcast

Liberty Global koupilo podíly BSkyB v ITV

| redakce | tiskobrázek k článku: Liberty Global koupilo podíly BSkyB v ITV

Americký mediální gigant a vlastník UPC Česká republika - firma Liberty Global získala 6,4 procentní podíl ve známé britské stanici ITV za 481 mln liber. Podíly v ITV koupila od společnosti BSkyB. ITV je mj. producentem populárních pořadů na ostrovech jako Coronation Street a Broadchurch.

Připomeňme, že Liberty Global v říjnu loňského roku prodala společnost Chellomedia jinému producentovi - AMC Networks.

Když v roce 2006 získala BSkyB 17 procentní podíl v ITV za 940 mln liber, byl ve Velké Británii obrovský povyk. Richard Branson, zakladatel společnosti Virgin Media, obvinil magnáta Ruperta Murdocha "z ohrožení demokracie".

Transakce pak byla v roce 2007 postoupena komisi pro hospodářskou soutěž. BSkyB nařídila snížit svůj podíl v ITV pod 7,5 procenta, protože by podle komise měla BSkyB příliš velký vliv na média ve Velké Británii a to není ve veřejném zájmu.

Po této transakci ve Velké Británii bude mít BSkyB, vůdce placené televize, volné prostředky (481 mln liber) pro další rozvoj svých plánů na zvýšení 21st Century Fox v platformách Sky Deutschland a Sky Italia to znamená, že tím rychleji může vzniknout projekt Sky Europe.

zdroj: Rapid TV News, BroadbandTVNews, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články