Quantcast

Slovak Sport TV chce vysílat celoplošně v českém DVB-T

| redakce | tiskobrázek k článku: Slovak Sport TV chce vysílat celoplošně v českém DVB-T

Slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV 1 usiluje o kapacitu v českém celoplošném DVB-T multiplexu. Ředitel skupiny kanálů Slovak Sport Róbert Greguš upozornil, že o vstup do neplaceného terestrického vysílání usiluje dlouhodobě.

Slovak Sport TV 1 vysílal v závěru loňského roku v rámci pražské regionální DVB-T sítě společnosti Prague Digital TV (PDTV). Nyní chce provozovatel šířit svůj program celoplošně od září letošního roku. V jakém multiplexu se objeví zatím není jasné. Uvedl web RadioTV.cz.

Provozovatel Slovak Sport TV získal práva na páteční zápasy z nejvyšší české fotbalové Synot ligy. Další ročník začne v posledním červencovém týdnu a přenosy zatím bude vysílat na svém druhém programu, který vysílá i přenosy z lukrativní anglické fotbalové Premier League.

"Náš druhý kanál má v ČR větší pokrytí než první. Je dostupný u všech významných operátorů s výjimkou platformy Skylink. Přenosy ale budeme vysílat i na jedničce, s níž plánujeme od září vstoupit do plošného DVB-T," vysvětlil plán webu RadioTV.cz Róbert Greguš.





Reklama




Vybrané články