Quantcast

Skylink zavedl geoblokaci. Nova International jen na SK kartách

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink zavedl geoblokaci. Nova International jen na SK kartách

Operátor satelitní platformy Skylink dnes zavedl geoblokaci u první televizní stanice. Od této chvíle je program Nova International dostupný jen na dekódovacích kartách Skylink, které se používají na Slovensku.

Tato změna v distribuci, respektive oprávnění, proběhla ve vší tichosti. Majitelé přístupových karet Skylink, kteří mají kartu zaregistrovanou na český region, nemohou vysílání Nova International sledovat. Program je pro český region zablokovaný.

Geoblokace programu pro české území byla provedena na základě požadavku provozovatele stanice - skupiny Nova.

technické parametry - Nova International:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,876 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto

Kanál Nova International odstartoval na Slovensku v úterý 1.2.2016. Divákům přináší to nejlepší z vlastní tvorby TV Nova - jde především o magazíny, zprávy, seriály a zábavu. Nová stanice má na Slovensku postupně nahradit všechny stanice skupiny Nova (s výjimkou sportovních stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2), které nemají vysílací práva pro šíření mimo území České republiky.

Skylink je první satelitní platformou u nás, která poskytuje program Nova International.

Operátor platformy Skylink doposud používal geoblokaci velmi omezeně - pro český region blokuje některé fotbalové přenosy na slovenských programech. Důvodem je předběžné rozhodnutí soudu, který operátorům přikázal zablokovat přenosy, na které má v Česku exkluzivní práva jiná společnost. Nova International je prvním programem, který je blokován v Česku kompletně.





Reklama




Vybrané články