Quantcast

Slovensko mezi TOP10 zeměmi s nejlevnější pay-tv

| redakce | tisk

Strategy Analytics publikovala novou verzi srovnání cen placené televize ve 31 zemích OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj). Report ukazuje značné cenové rozdíly mezi jednotlivými zeměmi a poskytovateli.

Report "Pay TV prices in OECD countries, November 2016" společnosti Teligen, divize Strategy Analytics, ukazuje významné rozdíly v cenách pay-tv i mezi poskytovateli služeb v téže zemi. Studie ukazuje značné rozdíly ve struktuře a technologiích poskytovatelů pay-tv a to při srovnání té nejzákladnější nabídky od každého poskytovatele.

Strategy Analytics prozkoumala ceny a obsah téměř 1900 pay-tv nabídek od 115 providerů ve 31 zemích OECD za použití metodiky stanovené Strategy Analytics. Při výběru základní množiny uživatelských požadavků a to bez zvláštních požadavků na obsah nebo technické možnosti jako jsou HD programy nebo nahrávání pořadů se mezi TOP10 státy s nejnižšími cenami dostaly země: Polsko, Švédsko, Finsko, Maďarsko, Estonsko, Rakousko, Dánsko, Slovensko, Slovinsko a Mexiko.

Dokonce i mezi nejlevnějšími nabídkami v jednotlivých zemích existují placené televizní balíčky, které obsahují rozšířené služby jako je příjem HD stanic a možnost záznamu z televizního vysílání. Řada nabídek se ale v jednotlivých zemích značně liší. Průměrná měsíční cena za základní nabídku ve 31 zemích OECD je 21,41 dolarů (cca 546 Kč). Částka nezahrnuje koncesionářský poplatek.





Reklama




Vybrané články