Quantcast

Alma TV dosáhla hranice 10 tisíc abonentů DTH

| redakce | tisk

Kazašská společnost AlmaTel má již deset tisíc abonentů satelitní placené televize. Její DTH služba Alma TV odstartovala před pouhými šesti měsíci - v dubnu 2017. Satelitní televize se stala jedno z dalších služeb pro zákazníky telekomunikačního operátora AlmaTel, vedle připojení k internetu a telefonních služeb.

Abonenti AlmaTV si mohou objednat některý ze tří balíčků programů za ceny od 1500 tenge (cca 97 Kč) po 3500 tenge (226 Kč) měsíčně, včetně přístupu k prvnímu Ultra HD programu v Kazachstánu a nabídce až 30 programů v HD rozlišení.

Alma TV dosáhla hranice 10 tisíc abonentů DTH
▲ Alma TV dosáhla hranice 10 tisíc abonentů DTH

Podle Erika Franke, generálního ředitele AlmaTel Kazachstan, hlavními důvody pro tento rychlý nárůst počtu abonentů satelitní televize jsou objektivní faktory - vytvoření vlastní sítě prodejců a zvýšení HD obsahu. "V budoucnu plánujeme udržet tempo růstu satelitní televize. 10 tisíc předplatitelů je pro nás významný mezník. Do nového roku očekáváme zvýšení počtu klientů na 20 tisíc. Nyní jsme na druhém místě v poskytování satelitní televize. Abychom se dostali na první místo, bude to ještě chvíli trvat a jsem si jistý, že za 2 až 3 roky toho dosáhneme. Vstup na trh satelitní televize jsou naše plány na aktivní růst," uvedl generální ředitel.

Satelitní služba AlmaTV se zaměřuje především na oblasti, které nelze pokrýt kabelovou televizí.

Alma TV je prvním operátorem v SNS a jedním z prvních na světě, který používá nový kodek HEBC (High Efficiency Video Coding). Tento standard umožňuje zvýšit počet kanálů, zlepšit kvalitu a šířit 4K a HD programy.

Podle operátora v zemích SNS je na Ultra HD připraveno 18 procent televizorů, zatímco v Kazachstánu 30 až 40 procent televizních přijímačů. A zájem o 4K televizory stále roste.

Satelitní televize Alma TV se vysílá přes družici Kazsat 3 (58,5°E).





Reklama




Vybrané články