Quantcast

CNN Money Switzerland končí

| redakce | tisk

Jeden z programů pod značkou americké CNN ukončí vysílání - ve Švýcarsku bude uzavřena stanice CNN Money Switzerland.

Stanice CNN Money Switzerland skončí přibližně po 2,5 letech provozu. Po konzultaci s WarnerMedia / CNN v Londýně představenstvo společnosti po pečlivém prozkoumání dospělo k závěru, že hospodářská nejistota ve Švýcarsku, spojená mimo jiné s pandemií koronaviru, je příliš velká a rozvoj místního reklamního trhu podle prohlášení nevede k očekávanému ziskovosti projektu.

Pandemie měla v posledních šesti měsících značný vliv na příjmy této švýcarské CNN. Správní rada společnosti CNNMoney Switzerland SA jednomyslně rozhodla vyhlásit bankrot.

Společnost oznámila, že udělá vše pro omezení dopadů tohoto rozhodnutí pro 25 zaměstnanců a spolupracovníků. Nakonec se ukázalo, že prudce stoupal počet diváků stanice a program sledovalo v průměru 150 tisíc diváků měsíčně.

Vysílání CNN Money Switzerland bylo spuštěno 24. ledna 2018 jako program v anglickém jazyce, financovaný z reklam a šířený prostřednictvím kabelových sítí, IPTV a internetu. Stanice byla zaměřena na vedoucí pracovníky, podnikatele a představitele nadnárodních společností a institucí se sídlem ve Švýcarsku, kteří se zajímají o finanční a obchodní zprávy a informace.

Švýcarská premiéra byla součástí ambice CNN Worldwide uvést mezinárodní značku CNN Money. Bohužel to nefungovalo - je to jeden z případů bankrotu televizního kanálu kvůli pandemii.

zdroj: BroadbandTVnews, swissinfo.ch, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články