Quantcast

V Německu odstartovala sportovní rozhlasová stanice

| redakce | tisk

V sobotu 29. května v 18 hodin začala na německém rozhlasovém trhu působit nová rozhlasová stanice zaměřená na sportovní zpravodajství a informace Sportradio Deutschland. Stanice je šířena v rámci druhého celoplošného DAB+ multiplexu a rovněž živě na internetu.

Stanice nevysílá žádné politické zpravodajství, recepty ani hitparády. Nová stanice se výhradně věnuje sportovnímu zpravodajství.

"Děláme něco, co v Německu ještě nikdo nedělal," řekl šéf programového oddělení stanice Sportradio Deutschland Alexander Fabian.

Za novou rozhlasovou stanicí stojí společnost Sportradio Deutschland GmbH z firemního portfolia TEUTOCAST GmbH se sídlem v Lipsku.

Sportradio Deutschland
▲ Sportradio Deutschland

Druhý celoplošný DAB+ multiplex se rozšířil na 14 stanic. Tato vysílací síť byla spuštěna 5. října 2020 s osmi rozhlasovými programy ze 64 vysílačů. Po dokončení výstavby vysílačů bude vysílat ze 71 lokalit.

Aktuálně druhý DAB+ multiplex obsahuje těchto 14 rozhlasových programů: Absolut HOT, Absolut TOP, Absolut Bella, Absolut Oldie Classics, 80s80s Radio, ANTENNE BAYERN, Klassik Radio Movie, NOSTALGIE, RTL Radio, ROCK ANTENNE, TOGGO Radio, dpd DRIVER'S Radio, Femotion Radio a nejnověji Sportradio Deutschland.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články