Quantcast

DVB-T2: Prima chce vysílat své kanály v 540p

| redakce | tisk

Televizní skupina Prima chystá změnu v distribuci svých programů v pozemním vysílání, která nepotěší fanoušky kvalitního obrazu. V pozemním vysílání chce vysílat většinu svých programů v nižším rozlišení 540p (960x540).

Prima aktuálně vysílá v HD ready (720p) všechny programy v multiplexu 22 s výjimkou Prima +1 a Prima Star, které jsou v 540p.

Sídlo společnosti FTV Prima
▲ Sídlo společnosti FTV Prima

"Do budoucna zvažujeme možnost, že bychom podpořili za nějakých férových podmínek operátory placených televizí a zvýšili rozdíl v té kvalitě," uvedl na konferenci Digimedia 2021 Lukáš Kubát ze společnosti FTV Prima. Do roka by se rozlišení programů Primy v pozemním vysílání mohlo změnit.

Rozlišení 720p by si mohl zachovat kanál CNN Prima NEWS, aby byl text na obrazovce dostatečně čitelný. V tomto rozlišení by mohl zůstat i hlavní kanál Prima. Vše je zatím ve stádiu jednání a úvah.

Do DVB-T2 multiplexu 22 zřejmě zamíří také stanice Prima Show. V plánu byly také timeshiftové stanice Prima Krimi +1 a Prima MAX +1. "Timeshiftové kanály nejsou pro nás v tuto chvíli prioritou. Nevylučujeme to do budoucna," řekl k licencovaným stanicím Lukáš Kubát. Je tedy možné, že obě licence provozovateli propadnou. "Může se tak stát," souhlasil Lukáš Kubát.





Reklama




Vybrané články