Quantcast

Slovak Telekom má 671 tisíc zákazníků tv služeb

| redakce | tisk

Televizní služby společnosti Slovak Telekom (ST) využívalo na konci třetího kvartálu letošního roku 671 tisíc zákazníků, což je meziroční nárůst o 1,1 procenta (+8 tisíc klientů). Do celkového počtu jsou zahrnuti klienti satelitních, internetových a kabelových služeb pod značkami Magio a DIGI TV.

Televizní balíčky ST se letos rozšířily o další programy, včetně JOJ Šport a RiK TV. Dále skupina prodloužila kontrakt na šíření programů se skupinou AMC Networks. Diváci nadále mohou sledovat zápasy z anglické Premier League na nové stanici CANAL+ Sport.

Větší procentuální nárůst na konci stejného období zaznamenal operátor u širokopásmových přístupů, které vzrostly o 2,6% na 782 tisíc. Naopak klesá zájem o pevné linky. Využívá je 857 tisíc klientů, meziročně o 1,4% méně.

V mobilní síti měla společnost Slovak Telekom celkem 2,449 milionu zákazníků. V segmentu smluvních klientů došlo meziročně k mírnému poklesu (-1,8%) v rámci čištění zákaznické databáze a vypínání neaktivních SIM karet. Mírný růst zaznamenaly segmenty předplacených karet (+0,5%, na 508 tisíc) a M2M (+2,7% na 574 tisíc).

Během prvních devíti měsíců roku 2022 dosáhla skupina Slovak Telekom konsolidované výnosy na úrovni 587,5 milionu eur (meziroční nárůst o 1,4%). Upravený EBITDA se zvýšil o 2,4 procenta na 256,9 milionu eur.





Reklama




Vybrané články