Quantcast

Multiplex TVP nyní v celém Polsku v DVB-T2/HEVC

| redakce | tisk

Po půlnoci z 18. na 19. prosince 2023 proběhla druhá a poslední etapa přechodu pozemního televizního vysílání v Polsku u multiplexu 3 z DVB-T na DVB-T2. Týkalo se to východní části Polska (přepnutí v západní části země proběhlo o 4 dny dříve).

Programy polské veřejnoprávní TVP (Telewizja Polska) je nyní možné v multiplexu 3 ve standardu DVB-T2 a video kodeku HEVC (H.265) možné přijímat v celém Polsku. Novinkou je upgrade stanic TVP3 a TVP Historia do HD rozlišení.

První etapa přechodu polského DVB-T muxu 3 do DVB-T2 proběhla 15. prosince 2023 a týkala se západní části Polska - těchto vojvodství: Západopomořanské, Pomořské, Lubuské, Velkopolské, Kujavsko-Pomořské, Lodžské, Dolnoslezské, Opolské a Slezské. Nyní (19. prosince) se k nim připojila tato vojvodství: Varmijsko-mazurské, Podlaské, Mazovské, Lublinské, Svatokřížské, Malopolské a Podkarpatské.

Po tomto upgrade mohou diváci pozemního vysílání v Polsku sledovat programy v HD a HEVC dostupné v multiplexu 3: TVP1, TVP2, TVP3, TVP Info, TVP Sport a TVP Historia. Do nabídky tohoto multiplexu navíc trvale přibyly kanály TVP ABC HD a TVP Kultura HD (od 13.1.2024 již tyto programy nebudou dostupné v polském multiplexu 6, nyní se vysílají souběžně v MUXu 3 a MUXu 6).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články