Quantcast

Konec švýcarských SD verzí ProSiebenSat.1

| redakce | tisk

Kanály německé skupiny ProSiebenSat.1 začaly informovat satelitní diváky o ukončení distribuce švýcarských verzí v klasickém SD rozlišení. Dne 2. ledna 2024 bude ukončena bezplatná distribuce programů ProSieben Schweiz, Sat.1 CH a Kabel eins Schweiz ze satelitu Astra 1N (19,2°E).

Ukončení SD distribuce programů ProSieben, Sat.1 a Kabel eins nezpůsobí žádné problémy divákům v celé Evropě. Těm nadále zůstanou dostupné SD verze programů pro Německo a Rakousko a nadále budou volné ( FTA). Diváci v Evropě pouze přijdou o výše uvedené tři stanice se švýcarskými reklamními bloky.

ProSieben Schweiz - záběr z příjmu stanice
▲ ProSieben Schweiz - záběr z příjmu stanice

Rozhodnutí uzavřít satelitní SD distribuci těchto stanic bylo zveřejněno v listopadu 2023 na švýcarských internetových stránkách ProSiebenSat.1. Změna v satelitní distribuci se nijak nedotkne zákazníkům kabelových, IPTV a streamovacích služeb od provozovatelů jako UPC, Sussedigital, Swisscom, Sunrise, Teleboy, yallo tv, Zattoo a Kabelio. Rovněž abonenti satelitní služby Kabelio nemusí provádět žádné změny v nastavení.

Sat.1 CH - záběr z příjmu stanice
▲ Sat.1 CH - záběr z příjmu stanice

Německý koncern ProSiebebSat.1 končí se satelitní SD distribucí švýcarských feedů z důvodu nízkého zájmu o tuto formu distribuce ve Švýcarsku.

technické parametry - ProSieben Schweiz, Sat.1 CH, Kabel eins Schweiz (pouze do 2.1.2024):

• Astra 1N (19,2°E), freq. 12,051 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články