Quantcast

TVP World obnovil vysílání v polském pozemním muxu

| redakce | tisk | názory

TVP World je opět dostupný v pozemním vysílání. Dne 13. března 2024 tento televizní kanál v anglickém jazyce je opět dostupný divákům v polském multiplexu (MUX 6).

O dva dny dříve stanice obnovila svůj provoz po zhruba třech měsících přestávky.

TVP World začala v terestrickém MUXu 6 vysílat 13. března před osmou hodinou ranní. Pro sledování programu je zapotřebí provést nové vyhledávání. Stanice je na 33. pozici v LCN.

Proč nevysílala stanice TVP World? Dne 20. prosince loňského roku Ministr kultury a národního dědictví Bartłomiej Sienkiewicz odvolal dosavadní vedení Polské televize, Polského rozhlasu a Polské tiskové agentury a dozorčích rad. Zároveň jmenoval nové dozorčí rady těchto společností, které následně jmenovaly nové představenstva společností a nové vedení.

TVP World - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)
▲ TVP World - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)

Zároveň byly vypnuty kanály TVP3, TVP Info a TVP World. Stanice TVP3 obnovily provoz 26. prosince loňského roku a kanál TVP Info se vrátil do éteru 29. prosince 2023. TVP World nebyl restartován.

To se změnilo až 11. března, kdy TVP World opět začala vysílat. O dva dny později i pro diváky pozemního vysílání.

TVP World vysílá 24 hodiny denně zprávy a informace. V provozu je od 18. listopadu 2021. Posláním kanálu je vzdělávat a popularizovat východoevropská témata - od zpráv, přes historii, technologie, kulturu a byznys. Ve vysílání se také objevují kulturní zprávy, rozhovory a reportáže a novináři TVP World přímo informují o nejdůležitějších událostech z regionu.

V nejbližší době provozovatel plánuje spustit zpravodajský servis v němčině, ruštině a ukrajinštině.

zdroj: satkurier.pl

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články