Quantcast

CS Film omylem na kartách SkyLink

| Martin Vyleťal | tisk

CS Film, kanál českých a slovenských filmů, je dostupný z nového transpondéru CS LINKu všem abonentům programového balíčku MULTI na přístupových kartách SkyLink. Program CS Film vysílá denně od 12:00 hodiny do půlnoci. Dopoledne od 6:30 do 12:00 hodin se vysílá programový blok CS Film dětem. Oba kanály nejsou oficiální součástí nabídky Multi a ani platformy SkyLink.

CS Film včetně dopoledního bloku CS Film dětem je na kartách SkyLink omylem. Potvrzuje to serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti Trade and Technology, která s firmou Towercom, provozovatelem služby SkyLink, spolupracuje. Podle J. Glisníka nedošlo k dohodě s Towercomem ohledně zařazení programu na karty SkyLink a ani se společností Trade and Technology k zařazení CS Filmu do programového balíčku Multi na karty TaT, kde je doposud program nabízen jen jako samostatný prémiový kanál.

Majitelé karet Trade and Technology (TaT) mají přístup jen k samotnému bloku českých a slovenských filmů, tj. od 12:00 do půlnoci. Dopolední blok není na těchto kartách k dispozici a mohou jej přijímat jen zákazníci konkurenčního distributora Gital buď systémem a la carte, nebo v cenově zvýhodněném dvojbalíčku placených kanálů, případně v paketu Géčko.

Zákazníci TaT mají přístup k jinému kanálu starších československých filmů Nostalgia. Ten je dostupný na kartách TaT i SkyLink.

Program CS Film začal 17.7.2008 vysílat z nového transpondéru paketu CS Link , tj. na satelitu Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Program je kódován systémem CryptoWorks a omylem pro všechny tři distributory - TaT, Gital a nečekaně i SkyLink. Na původním kmitočtu 12,525 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S na satelitu Astra 3A bude vysílání programu CS Film i XXX Xtreme, který vysílá v nočních a ranních hodinách, ukončeno k 31.7.2008. Důvodem je navýšení přenosové kapacity pro stávající 4 SD programy České televize (ČT).





Reklama




Vybrané články