Quantcast

Kanál ČT4 Sport byl přejmenován na ČT4

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Kanál ČT4 Sport byl přejmenován na ČT4

Česká televize (ČT) provedla drobnou korekci v názvu jednoho ze svých digitálních okruhů. Sportovní program ČT4 Sport přejmenovala na ČT4 a název sladila s označením ostatních programů ČT, které jsou označeny pouze ČT a číslem.

Přejmenování čtyřky pomohlo vyřešit dlouhodobý problém s názvem sportovního okruhu České televize. Program byl v tisku označován jako ČT4 Sport ale také i zkráceně ČT4. Diváci digitálního zemského i satelitního vysílání (DVB-T a CS Link ) viděli jiné označení programu - CT Sport, což mnoho diváků zmátlo. V současné době se čtyřka v těchto distribučních sítích identifikuje pod novým názvem CT 4. Podobně i v teletextu je použito již nového označení - ČT4. Nové zelené logo již neobsahuje slovo sport.

Program ČT4 je dostupný na satelitních platformách CS Link, Skylink, Digi TV a UPC Direct, v kabelových sítích a také v rámci nastupujícího veřejnoprávního multiplexu zemské digitální televize (DVB-T) v síti 1. Sportovní kanál ČT odstartoval se zahájením zimních olympijských her v Turíně dne 10. února 2006 a stal se tak prozatím druhým a posledním tématickým programem České televize. V květnu předchozího roku odstartovala zpravodajská televize ČT24. ČT v současné době provozuje čtyři programy.





Reklama




Vybrané články