Quantcast

CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky

Na satelitní platformě CS Link byly dnes v ranních hodinách připojeny DVB titulky k akčně-dobrodružnému kanálu AXN Central Europe. Majitelé přístupových karet společnosti Gital mohou nyní plně využívat příjem lokalizovaného obsahu AXN.

České DVB titulky u programu AXN mají dvě poslání - v první řadě slouží jako metoda lokalizace pořadů, které nejsou dabovány do českého jazyka (reality show, některé upoutávky k vysílaným pořadům). Druhý a neméně důležitým úkolem je přinést televizním divákům textové popisky ve spotech k jednotlivým seriálům a filmům.

Jak funguje lokalizace upoutávky (nejen) na AXN do českého jazyka ukazují následující dva snímky. Na prvním z nich je záběr z vysílání AXN s vypnutými českými DVB titulky a na druhém se zapnutými DVB titulky. Ve druhém případě satelitní divák získává pocit "vlastní" české verze AXN, která v upoutávkách s divákem komunikuje v češtině.

CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky
▲ CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky

DVB titulky podporuje většina set top boxů. Tuto funkci najdeme u přijímačů pod různými tlačítky (audio, OPT, mode atp). Na programu AXN se vřele doporučuje nechat české DVB titulky aktivní.

CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky
▲ CS Link začal u AXN vysílat DVB titulky

AXN se na platformě CS Link vysílá na satelitu Astra 1E (23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S, service ID 13107, video PID 2928, audio PID 2929 v systému podmíněného přístupu CryptoWorks. Program je dostupný pouze na kartách Gital. AXN je také v nabídce platforem Digi TV a UPC Direct.





Reklama




Vybrané články