Quantcast

Kino Polska HD od ledna 2009

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Kino Polska HD od ledna 2009

Polsko bude mít další kanál ve vysokém rozlišení (HDTV). Půjde o stanici Kino Polska HD. Start je naplánován na leden 2009. Zatím není známo, zda program rozšíří nabídku některé ze satelitních pay-tv, které působí na polském trhu.

Stávající verze Kino Polska ve standardním rozlišení (SD) je dostupná ve všech polských satelitních platformách.

Kino Polska odstartoval 20. prosince 2003 a po několika měsících si získal přízeň u televizních diváků. Vlastníkem stanice je společnosti SPI International Polska, která v zemi provozuje stanice Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox Family a Filmbox HD. Filmová a distribuční společnost je aktivní také v Česku a na Slovensku, kde provozuje stanice Filmbox, Filmbox Extra, Filmbox HD a Nostalgia. Během příštího roku rozšíří svoje portfolio o hudební stanice Revolution TV (pro mladé) a Nostalgia Musica TV (pro starší diváky).

Stanice Kino Polska je šířena prostřednictvím platformy N na satelitu Hot Bird 7A (13°E), na kmitočtu 11,240 GHz, polarizace vertikální, SR 27500, FEC 3/4, CA Conax. Pro abonenty paketů Cyfra+ a Cyfrowy Polsat se program vysílá ze stejné družice, na kmitočtu 11,487 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 v systémech Seca Mediaguard 4 (Cameleon) a Nagravision 2 a 3.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články