Quantcast

Canal Digital nadále ztrácí abonenty

| redakce | tiskobrázek k článku: Canal Digital nadále ztrácí abonenty

Během prvního kvartálu letošního roku klesl počet abonentů skandinávské satelitní pay-tv platformy Canal Digital o 17 tisíc. Jde o další pokles. V posledním kvartále 2008 se snížil počet abonentů o 18 tisíc. Kabelová nabídka stejného operátora naopak přilákala 16 tisíc nových zákazníků

Kabelová síť Canal Digital Group na konkurenčním skandinávském trhu přispěla ke zvýšení příjmů o 9 procent. EBITDA činil 137 milionů norských korun, v porovnání se 124 miliony NOK ve stejném období předchozího roku.

Provozní zisk se zvýšil o 10 milionů NOK na 220 milionů NOK. Na konci prvního čtvrtletí roku 2009 měla satelitní platforma Canal Digital celkem 1.096.000 klientů, kabelovou televizi si abonovalo 739 tisíc zákazníků a 204 tisíc využívalo připojení k internetu.

Paket Canal Digital se vysílá přes satelity Thor 3 a Thor 5 na pozici 0,8°W. Nedávno provedl provozovatel úpravu v kódování - vyřadil starý systém Conax CAS 5, který byl prolomen. Platforma nyní využívá nejnovější verzi CAS 7, která znamená vyšší zabezpečení programů před neautorizovaným příjmem.

zdroj: satkurier.pl,broadbandTVnews,CD





Reklama




Vybrané články