Quantcast

Jak přejít na nový tarif s TV Nova na kartách Gitalu

| Tisk

logo Zhruba před měsícem se v české satelitní síti CS LINK objevila TV Nova. Program, který doposud v nabídce platformy chyběl. K zařazení programu do paketu přispěla firma Gital, jeden z distributorů dekódovacích karet pro příjem českých programů ze satelitu. Podrobnosti o možnosti přechodu na jiný tarif s kanálem TV Nova.

Gital koncem loňského roku požádal o registraci pro šíření převzatého vysílání. Rada požadavku vyhověla a distributor mohl zahájit složitá jednání s Novou ohledně podmínek přidání programu do CS LINKu. Výsledkem jednání je souhlas Novy s vysíláním v této platformě bez její finanční spoluúčasti. Všechny náklady na dopravu signálu programu TV Nova na satelit hradí Gital.

Náklady za distribuci programu TV Nova v CS LINKu byly promítnuty do nových tarifů, které Gital představil druhý den po startu programu v této platformě - 14.2.2007. V rámci promo akce byla Nova na 30 dní zařazena na všechny aktivní karty diGITALlink. "Volné" vysílání Novy skončilo prvním zákazníkům k 15.3.2007. Nyní mohou tito diváci přijímat jen původní základní programovou nabídku, tj. okruhy České televize a Prima TV. Pokud chce divák sledovat TV Nova, musí přejít na nový tarif ZÁKLAD.

Diváci, kteří si před 14.2. zaktivovali na 1 rok programy ČT a Primy mohou bezplatně přejít na 4 měsíce příjmu programů ČT, Primy a Novy.

Pokud zákazník dříve (před 14.2.2007) provedl aktivaci základních programů na jeden rok, může přejít na nový tarif s programem TV Nova za 300,-Kč a získá příjem ČT, Primy a Novy na jeden rok. Za poplatek 1000,-Kč pak příjem stejných programů na období tří let.

V případě, že zákazník před 14.2. si zaktivoval základní nabídku (ČT a Primu) na 3 roky, má dvě možnosti jak přejít na tarif s TV Nova - bez poplatku získá příjem ČT, Primy a Novy na 1 rok nebo stejné programy za poplatek 500,-Kč na období tří let.

Zákazníci s aktivací na neomezené období mohou přejít bez poplatku na tarif s Novou. Doba aktivace se změní na 3 roky od data přechodu na nový tarif ZÁKLAD.



Jak přejít na nový tarif s TV Nova? Na stránkách gital.cz v menu vyberte "aktivace prog./změna trf.". Seznamte se se všeobecnými podmínkami používání dekódovacích karet diGITALlink a pokud s nimi souhlasíte, klikněte na konci stránky na "Souhlasím s podmínkami aktivace". Objeví se formulář, kde budete muset vyplnit sériové číslo Vaší dekódovací karty. Připravte si číslo (čísla) z dobíjecího kuponu (-ů), kterým (kterými) budete přecházet na jiný tarif (neplatí pro případ, kdy přecházíte na nový tarif bezplatně). Proč čísla ze dvou kuponů? Je možné výslednou částku kombinovat 2 kupony příslušných hodnot - například 1000,-Kč (dva kupony po 500,-Kč). Z rozbalovací nabídky vyberte "Přeregistrování - 4 měsíce", "Přeregistrování - 1 rok", příp. "Přeregistrování - 3 roky". Po vyplnění položek formuláře jej odešleme. Na set-top-boxu nastavíme některý z kódovaných programů CS LINKu a vyčkáme. Během několika sekund (nejdéle několika minut) bude dokončen přechod karty zákazníka na tarif ZÁKLAD s programem TV Nova.

Se vstupem TV Nova do CS LINKu na karty Gital došlo nejen ke zdražení tarifů ale také skončilo "automatické" prodlužování aktivace základních programů (ČT a Primy) u zákazníků, kteří si objednávají některý z placených programů (CS Film, Galaxie Sport, HBO, XXX Xtreme).

Trade and Technology, druhý distributor karet pro příjem českých programů ze satelitu, zatím program TV Nova na svých kartách nemá. Firma musí požádat českého regulátora o registraci pro šíření převzatého vysílání, podepsat smlouvu s TV Nova a dohodnout se s Gitalem na podmínkách připojení.

Další informace:
* Gital, TV Nova a nové tarify

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články