Quantcast

TV Nova na kartách TRADE and TECHNOLOGY zřejmě od příštího týdne

| Tisk

logo Společnost TRADE and TECHNOLOGY (TaT), jeden z distributorů karet pro příjem českých programů ze satelitu, urychlila přípravy na zařazení programu TV Nova na své karty. Nova by na kartách od tohoto dodavatele mohla být dostupná snad již od příštího týdne. Serveru parabola.cz to potvrdil Ivo Višinka, výkonný ředitel firmy.

Podali jsme žádost o registraci pro šíření převzatého vysílání. Rada nás vyzvala k doplnění žádosti“, popisuje postup serveru parabola.cz Ivo Višinka. Souhlas od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) by mohla firmy získat na 7.zasedání regulátora, které se bude konat ve dnech 11. a 12.dubna 2007. Žádosti by měla RRTV pokud jsou splněny všechny požadavky automaticky vyhovět.

Získali jsme ústní souhlas od TV Nova, nyní jednáme s Gitalem ohledně připojení našich karet k signálu programu TV Nova“, říká Ivo Višínka a dodává, že „zkušební vysílání na kartách TaT by mohlo být spuštěno už během příštího týdne“.

Jak se změní tarify firma TaT po vstupu TV Nova na karty tohoto distributora nechtěl zatím I.Višinka upřesňovat. „Jednání ještě probíhají“, dodal pouze.

Zákazníci TRADE and TECHNOLOGY se mohou těšit ještě na další programy – filmové kanály filmové a distribuční společnosti SPI INTERNATIONAL – TV Filmbox a Nonstop Kino. Od neděle 1.dubna 2007 mají být podle sdělení SPI oba programy na satelitu Astra 1D (23,5°E) zakódovány systémem CryptoWorks. Od počátku budou dostupné na nových kartách SkyLink s vylamovacím čipem.



Stanice Filmbox a Nonstop Kino zařadí na své karty i TaT. „Zatím nejsme na zařazení těchto programů technicky připraveni“, říká Ivo Višinka a dodává, že technické testy by měly proběhnout během příštího týdne, nejdříve po servisní noci z pondělí na úterý 3.dubna 2007.

Karty TRADE and TECHNOLOGY jsou určené pro příjem českých programů ze satelitu v rámci paketu CS LINK na satelitech Astra 3A a Astra 1D (23,5°E). Satelitní služba CS LINK volně navazuje na předchozí platformu Czech Link.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články