Quantcast

Trade and Technology požádala o registraci pro šíření TV Nova

| Tisk

logo Firma Trade and Technology, jeden z distributorů karet pro příjem českých programů ze satelitu, udělala další krok pro zařazení programu TV Nova na své přístupové karty. Přes dodavatelskou společnost podala u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádost o registraci pro šíření převzatého vysílání.

Jaká společnost bude program TV Nova na karty Trade and Technology (TaT) zajišťovat? „V současné době jsme vázáni smlouvou a název firmy zatím nemohu zveřejnit“, říká pro server parabola.cz Ivo Višinka, výkonný ředitel společnosti TaT. „Žádost byla v Praze již podána“, dodává. Český regulátor by se podle I.Višinky měl požadavkem dodavatelské společnosti zabývat na některém z nejbližších zasedání.

Po získání registrace pro šíření převzatého vysílání čekají firmu Trade and Technology jednání s dalšími subjekty - bude muset uzavřít smlouvu s TV Nova ohledně šíření signálu a také se dohodnout s druhým distributorem karet – firmou Gital. Tento dodavatel karet požádal RRTV o registraci koncem loňského roku. Od 13.února 2007 je TV Nova v satelitní síti CS LINK a zatím jen na kartách Gitalu. Den po zařazení programu přišla firma s novým ceníkem do kterého promítla náklady za distribuci programu Novy v CS LINKu.

Má zájem se Gital s konkurencí dohodnout? „Ale jistě. Náklady na vysílání by se tak rozprostřely na větší množství diváků a tím by bylo možno nabídnout nižší ceny“, řekl před měsícem v rozhovoru pro server parabola.cz Pavel Petráš, majitel firmy Gital.

Změní TaT kvůli přidání programu TV Nova ceny? „Platí dříve uvedené informace. TV Nova bude zdarma. Aktivace bude zpoplatněna“, popisuje I.Višinka. Podrobné informace ohledně aktivace chce firma zveřejnit před zařazením programu na své karty.



TV Nova nebude jedinou novinkou na kartách TaT. V dohledné době se na kartách tohoto distributora objeví i filmové kanály SPI International – TV Filmbox a Nonstop Kino. Kdy se tak stane zatím nelze v tuto chvíli sdělit. „Záleží na vyřešení technických problémů, které souvisí se zapojením našeho injektoru v Bratislavě na Kamzíku“, upřesňuje I.Višinka z TaT. Zájem zařadit tyto stanice na své karty projevila i firma Gital. Testy kódování obou programů SPI provedl SkyLink včera dopoledne. Programy byly krátce kódovány systémem CryptoWorks s CAID 0D70, který patří novým kartám SkyLink s vylamovacím čipem.

Přístupové karty Trade and Technology jsou určené pro příjem českých programů ze satelitní sítě CS LINK. Karty umožňují příjem základních programů ČT1, ČT2, ČT4 Sport, TV Prima a také přístup k placeným programům – CS FILM, Galaxie Sport, HBO a XXX Xtreme. Na těchto kartách doposud chyběl program TV Nova.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články