Quantcast

Digi TV se rozšířila o hudební TV a program pro dospělé

| Tisk

logo Multiregionální satelitní platforma Digi TV začala nabízet abonentům v České republice a na Slovensku další 2 stanice. Jde o dvojici programů Musicmax a Musicmax Adult, které sdílejí jednu programovou pozici. Novinky v nabídce platformy si povšiml server Mediálne.sk .

Musicmax a Musicmax Adult se na platformě Digi TV vysílají již několik měsíců. Obě stanice se doposud vysílaly v rámci testů. Proto byl také program doposud identifikován jako SVC9. S přechodem na řádné vysílání došlo i ke změně technických parametrů příjmu těchto programů: satelit Intelsat 10-02 (1°W), kmitočet 12,607 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, SID 1004, video PID 504, audio PID 654. Signál je kódován systémem Nagravision 2 CAS 6. Musicmax je maďarský hudební interaktivní program, obdobný slovenské stanici Music Box. Vysílá denně od 5:00 do 23:00 hodin. Ve zbývajícím čase se vysílá program pro dospělé pod nezvyklým názvem Musicmax Adult. Vysílání je také kódováno.

Neabonenti Digi TV mohou denní vysílání Musicmax přijímat ze sousedního izraelského satelitu Amos 1 (4°W), na kmitočtu 11,260 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, SID 2, video PID 512, audio PID 513. Vysílání není kódováno. Noční hardcorový program Musicmax Adult je kódován systémy Seca Mediaguard 1 (pro kabelové a satelitní operátory) a NDS Videoguard (pro platformu Boom TV).

Další změny v Digi TV

Program Playboy TV se na této platformě doposud vysílal v nočních hodinách na programové pozici TVS Craiova. Vysílání Playboy TV bylo přesunuto na kmitočet 12,607 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, service ID 2650, video pid 595, audio pid 828, kde sdílí kanál s programem Travel Channel. Tato stanice podle programových plánů vysílá denně od 8:00 do 2:00 hodiny ranní, diváci této placené služby mohou program sledovat jen do 23:00 hodiny. Pak se na její pozici objevuje Playboy TV.

3 programy pro dospělé v základní nabídce

Nabídka Digi TV v současné době obsahuje již 3 programy pro dospělé. Od počátku je nabízen 24 hodinový program Private Spice (pro české abonenty jen v noci). Později byla nabídka rozšířena o Playboy TV a nejnověji o Musicmax Adult. Všechny 3 stanice se vysílají v základní nabídce, kterou lze v Česku pořídit za 260,-Kč/měsíčně a 290,-Sk/měsíčně na Slovensku.

ilustrační obrázek

1 rok Digi TV v České republice

Satelitní síť Digi TV nedávno oslavila první výročí působení na českém trhu. Od počátku jsou v nabídce všechny české celoplošné stanice (ČT, Prima, Nova), včetně nových digitálních okruhů ČT4 Sport a ČT24. V základu je přes 30 tématických programů (dokumentární, filmové, sportovní, dětské i hudební kanály). K základu je možné si přiobjednat prémiové filmové kanály HBO/HBO2 a Cinemax.



Na slovenský trh Digi TV vstoupila v květnu loňského roku. Skladba programů je obdobná jako pro ČR. Základ obsahuje všechny slovenské celoplošné TV. Od konce letošního roku mají slovenští abonenti navíc k dispozici programy ČT1 a ČT2. Oproti české nabídce je ve slovenské i program AXN.

Digi TV původně nabízela v rámci akce 3 měsíce příjmu zdarma. Tato výhoda byla po zjištění zneužívání služby (hromadné odběry) omezena na bezplatný příjem jen v měsíci instalace.

redakce





Reklama




Vybrané články