Quantcast

Digi TV rozšiřuje služby - ČT1, Prima a STV1 s teletextem

| Tisk

logo Satelitní platforma Digi TV rozšiřuje služby pro zákazníky v České republice a na Slovensku. K televizním programům nyní připojuje teletext. Jak zjistili abonenti této služby a naši čtenáři, Digi TV nyní vysílá teletext u české komerční stanice Prima TV, prvního programu České televize (ČT1) a také u prvního programu Slovenské televize Jednotka (STV1). Ostatní české a slovenské pozemní kanály teletext v Digi TV zatím neobsahují.

I po rozmachu digitálního (satelitního) vysílání je teletext běžnou součástí vysílání větších televizí. Teletext připravuje pro nové digitální programy České televize - ČT24 a od ledna oficiálně také i pro kanál ČT4 Sport. Vysílá se u těchto programů jen v rámci DVB-T sítě A firmy Radiokomunikace a u satelitní platfotmy CS LINK. Satelitní služby Digi TV a UPC Direct teletext u ČT4 Sport a ČT24 zatím nevysílají.

Přidání teletextu k programům ČT1, Prima TV a STV1 je prvním krokem k vylešení nabízených služeb Digi TV. Provozovatel nadále pro český a slovenský trh nevysílá EPG (elektronický programový průvodce), který by zákazníkům usnadnil orientaci ve vysílaných pořadech na všech stanicích. EPG vysílá u všech "svých" stanic jen platforma UPC Direct a u programů ČT a Primy také služba CS LINK.

technické parametry příjmu ČT1, Prima TV a STV1 z paketu Digi TV:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
kmitočet: 12,687 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500


FEC: 3/4
kódování: Nagravision 2 CAS 6

Služba Digi TV kóduje své programy systémem Nagravision 2 CAS 6. Příjem objednaných služeb je možný pouze na dodávaných set top boxech (Humax či Hyundai) a to kvůli spárování přijímačů s dekódovacími kartami.

Základní nabídku Digi TV, která obsahuje přes 30 TV stanic lze v Česku pořídit za 260,-Kč, na Slovensku za 290,-Sk. K základu lze přiobjednat prémiové filmové kanály HBO/HBO2 a Cinemax.

aktualizováno.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články