Quantcast

UPC Direct na Slovensku zařadil ČT1, ČT2 a TV Prima

| Tisk

logo AKTUALIZOVÁNO - Slovenská nabídka digitální satelitní placené televize UPC Direct se k 1.9.2008 rozšířila o populární české celoplošné kanály - ČT1, ČT2 a TV Prima. Informaci dnes serveru parabola.cz potvrdil Jaroslav Kolár, tiskový mluvčí slovenské UPC Broadband Slovakia. "Môžem potvrdiť, že od 1.9.2008 pribudli medzi prvými ôsmimi kanálovými pozíciami v ponuke satelitnej televízie UPC Direct pre slovenských zákazníkov tri nové programy: ČT1 (6. pozícia), ČT2 (7. pozícia) a TV Prima (8. pozícia). Je to pozitívna zmena, ktorá je v prospech divákov a veríme, že poteší abonentov služby UPC Direct," uvedl serveru parabola.cz k zařazení českých programů Jaroslav Kolár z UPC.

Trojice nových stanic je v nejnižší placené nabídce a jsou dostupné bez potřeby jakékoliv dodatečné aktivace a plateb.

Českou Jedničku (ČT1) najdou diváci na Slovensku na zapůjčených set top boxech Philips včetně HD Mediaboxu na kanálové pozici číslo 6, stanici ČT2 na následující - 7 a program komerční TV Prima je umístěn na předvolbu číslo 8.

logo Programové pozice ve slovenském EPG (obsazení prvních osmi pozic):
1 ... STV1 (Jednotka)
2 ... TV Markíza
3 ... TV JOJ
4 ... TA 3 / Ring TV
5 ... ČT24
6 ... ČT1


7 ... ČT2
8 ... TV Prima

Programy ČT1, ČT2 a TV Prima jsou dostupné na dotovaných přístrojích ve formě automatické aktualizace konfigurace EPG. Uživatel přístroje nemusí nové programy obvykle ručně ladit. Ve výjimečných případech, kdy se stanice na kanálových pozicích neobjeví, je nutné uvést přístroj do továrního nastavení a vyhledat všechny programy znovu, eventuálně ponechat přístroj ve stavu standby na dobu zhruba 30 minut. Přijímač si během této doby načte novou konfiguraci EPG a také případně zaktualizuje řídící firmware (software).

Rozšíření slovenské nabídky UPC Direct je reakcí abonentů na možnosti příjmu českých celoplošných kanálů o které je na Slovensku trvale velký zájem. V nabídce ale není sportovní kanál ČT4 Sport a ani program komerční TV Nova. V prvním případě z důvodu vysílacích práv na sportovní přenosy a v případě Novy z důvodu nezájmu distribuovat program na území Slovenské republiky. Zpravodajský kanál ČT24 je ve slovenské nabídce této platformy od počátku.

UPC Direct v rozšíření slovenské nabídky překonalo svého největšího konkurenta - Digi TV. Tato služba má v nabídce pouze programy ČT1, ČT2 a ČT24. Komerční české programy (zatím) nenabízí.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články