Quantcast

Platforma Digi TV navyšuje kapacitu na pozici 1W

| Tisk

logo Romania Cable Systems and Romania Data Systems S.A. (RCS & RDS), provozovatel multiregionální satelitní placené televize Digi TV, si objednal u společnosti Intelsat, Ltd. další transpondérovou kapacitu. Digi TV je přední poskytovatel DTH služeb ve východní Evropě. Intelsat je předním poskytovatelem komerčních satelitních služeb.

Nová kapacita na pozici 1W bude určena pro rozšíření programové nabídky platformy Digi TV a také představení nových sportovních kanálů pro rumunské diváky.

Společnost RCS & RDS spustila svoji službu v roce 2004 a od té doby se stala nejrychleji rostoucím poskytovatelem video služeb v Rumunsku, Maďarsku, České republice, Slovensku, Srbsku a Chorvatsku. RCS & RDS poskytuje více než 130 televizních a rozhlasových stanic.

Pozice 1 stupeň západně je jednou z nejrychleji rostoucích platforem pro video distribuci v regionu. Dodává programy pro zhruba 5 milionů DTH domácností a více než 10 milionů kabelových domácností napříč střední a východní Evropou a Skandinávií. Na pozici 1°W slouží satelit Intelsat 10-02, poblíž satelitů Thor společnosti Telenor Satellite Broadcasting. Intelsat počítá s rozšířením kapacity pro region o 10 transpondérů po vynesení družice Thor 6. Ta bude vynesena v příštím roce.

"Pokračujeme v rozšiřování naší nabídky ve východní Evropě přes pozici 1°W," řekl Alexandru Oprea, president a CEO společnosti RCS & RDS, provozovatele služby Digi TV. "S naší dlouhodobou smlouvou s Intelsatem jsme schopni rychle rozšířit programovou nabídku a spuštění nových sportovních kanálů pro Rumunsko. Nyní rumunští fotbaloví fanoušci mají přístup k zápasům první národní ligy."

"Pozice 1°W se rychle stala přední pozicí pro video služby ve východní Evropě a jde o jeden z nejrychleji rostoucích trhů," řekl Mike DeMarco, vice president satelitního operátora Intelsat, který se stará o video služby.



Intelsat bude vystavovat v hale číslo 1 na stánku C71 na IBC 2008 od 12. do 16.9.2008.

redakce
parabola.cz
5.9.200





Reklama




Vybrané články