Quantcast

Towercom spustí nové HD programy na satelitech Astra

| Tisk

logo Lucemburská společnost SES ASTRA z holdingu SES, oznámila, že slovenský telekomunikační a TV operátor Towercom uzavřel smlouvu na další transpondér na orbitální pozici ASTRA 23,5° východní délky. Využití dalšího transpondéru umožní spustit nové HD služby. Towercom provozuje televizní platformu Skylink pro diváky v České republice a na Slovensku. Díky novému kontraktu se zvýší počet transpondéru na českém a slovenském trhu na tři.

Towercom úspěšně rozvíjí platformu Skylink s využitím satelitu ASTRA na pozici 23,5° východní délky, která se stává novou hlavní pozicí pro vysílání typu DTH v zemích střední a východní Evropy. Skylink do dnešního dne na trhu v České republice a na Slovensku registroval 600, 000 přístupových karet.

I díky nové dohodě a spuštění nových kanálů v HD kvalitě si SES ASTRA udrží své postavení nejdůležitější platformy HD vysílání v Evropě, a dále rozšíří počet kanálů HD přenášených pomocí satelitů této společnosti.



Zvýšení kapacity operátorem Towercom ukazuje, jak rychle se tyto země a trhy rozvíjejí,“ uvedl Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Naše orbitální pozice 23,5° východní délky je atraktivnější a důležitější pro stále větší počet vysílacích společností ve střední a východní Evropě.“

Naším cílem je poskytnout vysokou kvalitu a inovační služby,“ říká Roman Fischer, předseda představenstva Towercom. „Stále rostoucí počet zákazníků Skylink dokazuje, že jdeme správným směrem“.

redakce





Reklama




Vybrané články