Quantcast

TradeTec si registroval programy Filmbox HD, MGM a další

| Tisk

logo Společnost TradeTec, jeden ze spoluprovozovatelů služby Skylink, si zaregistroval nové programy. Některé z nich se stanou součástí nabídky Skylink. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním 5. zasedání, které se konalo v tomto týdnu, firmě pro území České republiky registrovala balík programů. Některé z nich jsou již součástí nabídky Skylink.

Mezi nově zaregistrovanými programy jsou známé stanice, kter firma svým zákazníkům již nabízí - konkrétně CS Film, ČT 1, ČT 2, ČT 4 sport, ČT24, Film Box, FILMBOX EXTRA (původní název NONSTOP KINO), HBO, NOVA, Nova sport, NOSTALGIA, Prima COOL, Prima televize, Eurosport International (vč. HD verze), JimJam, Spice (23:00-05:00 h), Viasat Explorer, Viasat History a XXX Xtreme (00:15-06:00 h).

Dále český regulátor stejnému subjektu zaregistroval nové programy ve standardním i vysokém rozlišení (HDTV), které zatím nejsou v nabídce Skylink - konkrétně filmový kanál ve vysokém rozlišení Filmbox HD, dokumenty o světě zvířat Animal Planet, populárně-naučný kanál DISCOVERY Channel, panevropský sportovní program Eurosport 2, filmový kanál ve standardním i vysokém rozlišení MGM - Channel Central Europe 3 (též v HD) a dále dva programy věnované historii (SD i HD verze) The History Channel (Europe), The History Channel UK - HD.



Některé z nově registrovaných stanic se stanou součástí nabídky Skylink. "Při rozhodování o dalším rozšíření naší nabídky jsme si zaregistrovali více stanic," přiznává webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec a dodává, že některé z nových stanic rozšíří jarní nabídku Skylinku. Nikoliv ale všechny. Skylink podle jeho slov na jaro připravuje i další programy. O jaké půjde? "Nechte se překvapit," vzkázal čtenářům Jaromír Glisník. Podle jeho vyjádření se do jarního rozšíření nabídky nepočítá s novými filmovými programy SPI - tedy s Action Box a Lady Box. Tyto programy získaly licenci na stejném zasedání RRTV.

Nové placené programy v nabídce Skylink se objeví během dubna. S tím souvisí i další změny - přesuny HD programů Nova HD a Eurosport HD na nový DVB-S2 transpondér, který je před spuštěním. Na kapacitě 11,798 GHz bude tak místo pro další rozšíření nabídky.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články