Quantcast

Digi TV spustila Discovery World a Discovery Science v češtině

| Tisk

logo Společnost RCS/RDS, provozovatel multiregionální satelitní placené televize Digi TV, dnes zatraktivnila programovou nabídku zejména pro abonenty v České republice a na Slovensku. Programy Discovery World a Discovery Science byly obohaceny o českou audio stopu. Po delší době se tak na této platformě rozšiřuje nabídka programů v českém jazyce.

Discovery World byl vytvořen na základě Discovery Civilisation. Nabídka kanálu, všestranný a zcela fascinující obsah, je založena na široké škále dokumentů uvádějících rozmanité příběhy, které prezentují svět zajímavým a vzdělaným způsobem. Kanál vysílá 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

Discovery Science prezentuje nejzajímavější otázky technologie a vědy. Kanál vysvětluje největší technologické projekty, ukazuje zajímavé trendy ve výzkumu, baví diváky úžasnými přístroji a novinkami, představuje nejmodernější praktická využití nových technologií a průlomové objevy. Programový obsah Discovery Science je prezentován dostupným, pro diváka přívětivým, dokonce i zábavným způsobem. Program je šířen 24 hodiny denně 7 dní v týdnu.

technické parametry příjmu:

satelit: Intelsat 10-02 (1°W)
frekvence: 12,723 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2


kódování (CA systém): Nagravision 2/3
umístění: základní nabídka

Česká audio stopa pro kanály Discovery World a Discovery Science je v provozu od ledna 2009. Od počátku se lokalizovaná verze dostala jen k hrstce abonentů kabelových a IPTV sítí v Česku a na Slovensku (distribuční trasa je na satelitu Sirius 4, 4,8 st. východně). Po roce dlouhého čekání se dočkali připojení českého tracku u obou kanálů také klienti Digi TV, čímž se výrazně zvýšil počet domácností, které mohou lokalizovaný produkt přijímat.

Digi TV je v současné době jedinou DTH platformou na území bývalé federace, která nabízí tyto programy v češtině.

Během pouhého jediného měsíce letošního roku došlo v Digi TV k poměrně zásadním změnám - skončily zde programy MTV Hungary a Viva Hungary a pozice využily televize Music Channel a H!t Channel. Po odpojení maďarské TV6 odstartoval dětský kanál Boomerang. Nedávno provozovatel získal práva k přenosům na fotbalovou Premier League, na kterou doposud práva držela Nova Sport, Prima COOL a STV3. Zatím není jasné, zda provozovatel spustí vlastní sportovní kanál - podobně jako v Maďarsku či Rumunsku. Na dvou nejlukrativnějších trzích operátora.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články