Quantcast

Novinky ve Slovak Link i Czechlink

| Tisk

Novinky ve Slovak Link i Czechlink

Vysílání slovenského paketu Slovak Link pokročilo do další fáze. V paketu Slovak Link nyní nalezneme další rozhlasové a televizní programy.

V paketu Slovak Link nyní mezi rozhlasovými stanicemi krom SRo 1 - Rádio Slovensko, které zde vysílá již několik dnů, naladíme další programy Slovenského veřejnoprávního rozhlasu: SRo 2, SRo 3 a SRo 4. Vysílání není v tento moment (8.8.2002, 11.30h) kódováno.

V paketu Slovak Link vysílají nyní i soukromé stanice FUN RADIO, RADIO OKEY a RADIO TWIST, přičemž Twist bude satelitní signál využívat mj. i jako distribuční cestu pro získaný kmitočet v Praze. Vysílání těchto stanic je zakódováno systémem CryptoWorks.

Mezi televizními programy je již od počátku testování Slovak Linku vysílán na satelitu EuroBird vysílán test Markíza S1. Nově je zde (zatím) nekódovaně vysílán druhý program Slovenské televize STV2.

V budoucnu se zde mají objevit i STV1 a TV Markíza. V příštím roce i hudební Music Channel. TV stanice budou ovšem zakódovány, podobně jako rozhlasové programy, v kódu CryptoWorks.

Připomeňme, že Slovak Link vysílá na druhé polovině transpondéru F3, na satelitu EuroBird1 (pozice 28.5E), na kmitočtu 12,643 GHz (polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4). Satelitní signál má v první fázi posloužit jako distribuční trasa na pozemní vysílače. V další fázi bude satelitní signál určen i pro kabelové sítě a výhledově i pro individuální příjem (DTH).



K dnešním změnám ještě dodejme, že v paketu Czech Link (satelit EuroBird1, pozice 28.5E, kmitočet 12,643 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4) byl odpojen test TV3. Na jejím místě je již nyní identifikace hudební STANICE O, která se v paketu Czechlink objeví v září.


Parabola.cz





Reklama




Vybrané články